Karići darovali Čepurina srpskom oficirskom sabljom / Vredni pokloni za ambasadora Rusije

0
2510

Narodni poslanik Dragomir J. Karić u ambasadi Ruske Federacije u Beogradu odlikovao Aleksandra Čepurina ordenom porodice Karić za iskrenu podršku srpskom narodu u najtežim vremenima i uručio mu repliku oružja iz 19. veka

Nakon sedam godina provedenih u Srbiji ambasador Aleksandar Čepurin se vraća u Rusiju, a uz brojne uspomene sa sobom će poneti i sablju srpskog oficira!

Repliku oružja iz 19. veka darova mu je u ambasadi Ruske Federacije narodni poslanik Dragomir J. Karić u svoje i u ime narodne poslanice Milanke Karić. On je Aleksandra Čepurina odlikovao i ordenom porodice Karić za, kako je istaknuto, iskrenu podršku srpskom narodu u najtežim vremenima.

Među poklonima za odlazećeg ambasadora Rusije i njegovu suprugu Nataliju su i srebrnjaci sa likom Janićija i Danice Karić, knjiga „Heroine Srbije – vekovnik“ na ruskom jeziku u izdanju Karić fondacije, kao i modni detalj za prvu damu ambasade Ruske Federacije u Beogradu – specijalni dar od Bogoljuba i Milanke Karić.

Ambasador Čepurin je svoja iskustva tokom diplomatske karijere u našoj zemlji preneo među korice knjige „O Srbiji i Srbima“ koju je sa posvetom uručio Dragomiru J. Kariću uz niz prigodnih poklona. On je s puno emocija pričao o značaju saradnje i negovanja prijateljskih odnosa sa tradicionalnom srpskom patrijarhalnoj porodicom Karić i s pietetom govorio o Bogoljubu, Milanki, Dragomiru i Hafi podvukavši važnost njihovog angažovanja zarad jačanja strateške saradnje između Srbije i Rusije, koju uspešno neguju predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin.

– Sa porodicom Karić saradnja je bila izuzetno pozitivna i takva će biti i u budućnosti. Naš odnos je odličan, iskren, i uvek smo imali uzajamno razumevanje. Veoma je bitno da imamo u zemlji ljude koji razumeju i koji su spremni da pomognu. Porodica Karić je imala veliki značaj u jačanju odnosa između Rusije i Srbije, a Dragomir je vrlo važan deo srpske političkog sistema i zahvalan sam mu na svemu – naglasio je Aleksandar Čepurin.

Dragomir J. Karić rekao je da Aleksandar Čepurin ostaje upamćen kao čovek koji je nesebično dao svoj nemerljiv doprinos čvrstim prijateljskim odnosima Srbije i Rusije.

– Posle svih ovih godina druženja i rada imam osećaj da će njegov odlazak ostaviti jednu prazninu. Kao čovek koji često posećuje Rusiju imaću prilike da se viđamo i da razmenjujemo iskustva. Imajući u vidu da je on čovek u punoj snazi, pre svega mentalnoj, i sa velikim diplomatskim iskustvom, to će biti zaista dragoceno, a ja ću nesebično deliti sve savete velikog srpskog prijatelja Aleksandra Čepurina – podvukao je Karić.

On se posebno osvrnuo na ulogu Natalije Čepurin, ambasadorove supruge, uporedivši njenu privrženost mužu i porodici sa tradicionalnim vrednostima koje neguje familija Karić.

– Izuzetno aktivno je učestvovala u stvaranju dobrog imidža Ruske Federacije kao do sada nijedna supruga nijednog ambasadora Rusije i nesebično je pomagala svom mužu. Želim da ih njihova ćerka Maša sa mužem Filipom uskoro obraduje i da postanu baka i deka i osete kakva je to radost. Na mnogaja ljeta da živi naše prijateljstvo. Nedostajaće nam – rekao je Dragomir J. Karić.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime