Карићи даровали Чепурина српском официрском сабљом / Вредни поклони за амбасадора Русије

0
2860

Народни посланик Драгомир Ј. Карић у амбасади Руске Федерације у Београду одликовао Александра Чепурина орденом породице Карић за искрену подршку српском народу у најтежим временима и уручио му реплику оружја из 19. века

Након седам година проведених у Србији амбасадор Александар Чепурин се враћа у Русију, а уз бројне успомене са собом ће понети и сабљу српског официра!

Реплику оружја из 19. века дарова му је у амбасади Руске Федерације народни посланик Драгомир Ј. Карић у своје и у име народне посланице Миланке Карић. Он је Александра Чепурина одликовао и орденом породице Карић за, како је истакнуто, искрену подршку српском народу у најтежим временима.

Међу поклонима за одлазећег амбасадора Русије и његову супругу Наталију су и сребрњаци са ликом Јанићија и Данице Карић, књига „Хероине Србије – вековник“ на руском језику у издању Карић фондације, као и модни детаљ за прву даму амбасаде Руске Федерације у Београду – специјални дар од Богољуба и Миланке Карић.

Амбасадор Чепурин је своја искуства током дипломатске каријере у нашој земљи пренео међу корице књиге „О Србији и Србима“ коју је са посветом уручио Драгомиру Ј. Карићу уз низ пригодних поклона. Он је с пуно емоција причао о значају сарадње и неговања пријатељских односа са традиционалном српском патријархалној породицом Карић и с пиететом говорио о Богољубу, Миланки, Драгомиру и Хафи подвукавши важност њиховог ангажовања зарад јачања стратешке сарадње између Србије и Русије, коју успешно негују председници Александар Вучић и Владимир Путин.

– Са породицом Карић сарадња је била изузетно позитивна и таква ће бити и у будућности. Наш однос је одличан, искрен, и увек смо имали узајамно разумевање. Веома је битно да имамо у земљи људе који разумеју и који су спремни да помогну. Породица Карић је имала велики значај у јачању односа између Русије и Србије, а Драгомир је врло важан део српске политичког система и захвалан сам му на свему – нагласио је Александар Чепурин.

Драгомир Ј. Карић рекао је да Александар Чепурин остаје упамћен као човек који је несебично дао свој немерљив допринос чврстим пријатељским односима Србије и Русије.

– После свих ових година дружења и рада имам осећај да ће његов одлазак оставити једну празнину. Као човек који често посећује Русију имаћу прилике да се виђамо и да размењујемо искуства. Имајући у виду да је он човек у пуној снази, пре свега менталној, и са великим дипломатским искуством, то ће бити заиста драгоцено, а ја ћу несебично делити све савете великог српског пријатеља Александра Чепурина – подвукао је Карић.

Он се посебно осврнуо на улогу Наталије Чепурин, амбасадорове супруге, упоредивши њену приврженост мужу и породици са традиционалним вредностима које негује фамилија Карић.

– Изузетно активно је учествовала у стварању доброг имиџа Руске Федерације као до сада ниједна супруга ниједног амбасадора Русије и несебично је помагала свом мужу. Желим да их њихова ћерка Маша са мужем Филипом ускоро обрадује и да постану бака и дека и осете каква је то радост. На многаја љета да живи наше пријатељство. Недостајаће нам – рекао је Драгомир Ј. Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име