Карић: Верујем председнику Вучићу да ће просечна плата бити 900 евра (ВИДЕО)

0
2224

Драгомир Ј. Карић, заменик председника Покрета Снага Србије – БК, гостујући у Јутарњем програму ТВ Хепи изнео је уверење да ће просечна плата бити 900 евра, да ће Приштина да укине таксе, а говорио је и о предстојећим изборима заказанима за 26. април.

– Сматрам да је некоректно према грађанима организовати било какав бојкот избора у Србији, држави у којој сваки дан ничу нове фабрике, где ни сам председник Александар Вучић не зна колико их је отворио, где се граде нови километри путева и ауто-путева, мостови. Ако опозиционе странке не изађу на изборе, мислим да више неће постојати на политичкој сцени. Никада неће имати овакву шансу. Ако је неко оштећен са цензусом од три процента, онда је оштећена Српска напредна странка коју води председник Александар Вучић. Верујем да ће у последњем моменту већина тих партија које заговарају бојкот изаћи на изборе.

 

Карић је рекао да очекује фер изборе и да ће на биралишта изаћи преко 60 одсто гласача „зато што су схватили да се програмом за препород Србије 2025 са 14 милијарди евра инвестиција остварује стратегија председника Србије за развој инфраструктуре, да свако село има асфалтни пут, водовод, канализацију и да она води ка бољој будућности њихове деце“. Додао је и да ће новчаник сваког грађанина бити пунији.

– Верујем у то што ради председник Александар Вучић. Одушевљен сам како је брзо ушао у све стратешке проблеме. А на критике које му се упућују могу да кажем да по њима испада да је најбољи онај који ништа не ради. Они критикују човека који је запоставио чак и своју породицу за добробит Србије. Како да просечна плата не буде 900 евра када је председник Александар Вучић у петак присуствовао постављању камена-темељца за фабрику Бросе у Панчеву, а то је инвестиција вредна 180 милиона долара и биће запослено 1.100 људи. Само у тој фабрици ће плата бити од 750 до 1.500 евра. Присуствовао је и постављању камена-темељца за изградњу фабрике висококвалитетних чоколада „Бари Калебаут“ у Новом Саду. Замислите кад вам дође тако велика светска компанија у којој ће радити више од 100 наших радника што ће осигурати будућност за стотину породица. А просечна плата ће бити око 800 евра. Иначе, ја разговарам са свим тим опозиционарима и они немају ништа конкретно да му замере. Хтели би да буду премијери, министри… Ево им велике шансе, расписани су избори на свим нивоима. Нека свако покаже 26. априла колико вреди. У Србији неће бити више никакве револуције. Народ ће легитимно и културно бирати и смењивати власт, а не на улици.

На констатацију да бивша власт ништа није оставила у буџету и да је довела Србију на ивицу банкрота, Карић је честитао челницима СНС који су са коалиционим партнерима прихватили да преузму Србију и да крену од нуле. Нешто слично се десило и породици Карић којој је отето све што су стварали деценијама и који су морали да испочетка крену у иностранству.

– Понекад мора да вам буде тешко да бисте направили нешто боље и да бисте изашли још јачи. Е, то је Карић породица. А то је управо и ова држава на челу са председником Александром Вучићем. Ова власт је наследила веома тешку економску ситуацију, такорећи банкрот. Зато могу да кажем огромно хвала пензионерима који су стварно изнели велики терет на својим леђима и схватили су да је то добро за будућност њихових потомака.

Драгомир Ј. Карић је истакао и да се САД окренуле према Србији и да схватају да је Србија локомотива развоја у овом делу Европе.

– Предност нашег председника је што нуди пријатељство и сарадњу свима у окружењу и предлози су јавни, нема ништа испод стола. Одржавају се заједнички састанци Влада Србије и Мађарске, састанци са Владом Словеније, Бугарске, тако треба да буде и са Хрватском. Желео бих да председник Вучић иницира и састанак Владе Србије и Владе привремених институција Косова. Зашто да не. Ево изволите, господине Курти. Ту је госпођа Ана Брнабић, председница српске Владе. Изволите да разговарамо о свим горућим питањима. Хоћете да то буде у Приштини? У Приштину ће да иде српска Влада без икаквих проблема. Хоћете у Београд? Дођите слободно.

Он је казао да ће Аљбин Курти укинути таксе не само због притиска Америке него и због интереса самог Косова и Метохије јер одлично зна да је ово што се дешава неприродно и да није добро за бизнис.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име