Karić: Verujem predsedniku Vučiću da će prosečna plata biti 900 evra (VIDEO)

0
2194

Dragomir J. Karić, zamenik predsednika Pokreta Snaga Srbije – BK, gostujući u Jutarnjem programu TV Hepi izneo je uverenje da će prosečna plata biti 900 evra, da će Priština da ukine takse, a govorio je i o predstojećim izborima zakazanima za 26. april.

– Smatram da je nekorektno prema građanima organizovati bilo kakav bojkot izbora u Srbiji, državi u kojoj svaki dan niču nove fabrike, gde ni sam predsednik Aleksandar Vučić ne zna koliko ih je otvorio, gde se grade novi kilometri puteva i auto-puteva, mostovi. Ako opozicione stranke ne izađu na izbore, mislim da više neće postojati na političkoj sceni. Nikada neće imati ovakvu šansu. Ako je neko oštećen sa cenzusom od tri procenta, onda je oštećena Srpska napredna stranka koju vodi predsednik Aleksandar Vučić. Verujem da će u poslednjem momentu većina tih partija koje zagovaraju bojkot izaći na izbore.

 

Karić je rekao da očekuje fer izbore i da će na birališta izaći preko 60 odsto glasača „zato što su shvatili da se programom za preporod Srbije 2025 sa 14 milijardi evra investicija ostvaruje strategija predsednika Srbije za razvoj infrastrukture, da svako selo ima asfaltni put, vodovod, kanalizaciju i da ona vodi ka boljoj budućnosti njihove dece“. Dodao je i da će novčanik svakog građanina biti puniji.

– Verujem u to što radi predsednik Aleksandar Vučić. Oduševljen sam kako je brzo ušao u sve strateške probleme. A na kritike koje mu se upućuju mogu da kažem da po njima ispada da je najbolji onaj koji ništa ne radi. Oni kritikuju čoveka koji je zapostavio čak i svoju porodicu za dobrobit Srbije. Kako da prosečna plata ne bude 900 evra kada je predsednik Aleksandar Vučić u petak prisustvovao postavljanju kamena-temeljca za fabriku Brose u Pančevu, a to je investicija vredna 180 miliona dolara i biće zaposleno 1.100 ljudi. Samo u toj fabrici će plata biti od 750 do 1.500 evra. Prisustvovao je i postavljanju kamena-temeljca za izgradnju fabrike visokokvalitetnih čokolada „Bari Kalebaut“ u Novom Sadu. Zamislite kad vam dođe tako velika svetska kompanija u kojoj će raditi više od 100 naših radnika što će osigurati budućnost za stotinu porodica. A prosečna plata će biti oko 800 evra. Inače, ja razgovaram sa svim tim opozicionarima i oni nemaju ništa konkretno da mu zamere. Hteli bi da budu premijeri, ministri… Evo im velike šanse, raspisani su izbori na svim nivoima. Neka svako pokaže 26. aprila koliko vredi. U Srbiji neće biti više nikakve revolucije. Narod će legitimno i kulturno birati i smenjivati vlast, a ne na ulici.

Na konstataciju da bivša vlast ništa nije ostavila u budžetu i da je dovela Srbiju na ivicu bankrota, Karić je čestitao čelnicima SNS koji su sa koalicionim partnerima prihvatili da preuzmu Srbiju i da krenu od nule. Nešto slično se desilo i porodici Karić kojoj je oteto sve što su stvarali decenijama i koji su morali da ispočetka krenu u inostranstvu.

– Ponekad mora da vam bude teško da biste napravili nešto bolje i da biste izašli još jači. E, to je Karić porodica. A to je upravo i ova država na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Ova vlast je nasledila veoma tešku ekonomsku situaciju, takoreći bankrot. Zato mogu da kažem ogromno hvala penzionerima koji su stvarno izneli veliki teret na svojim leđima i shvatili su da je to dobro za budućnost njihovih potomaka.

Dragomir J. Karić je istakao i da se SAD okrenule prema Srbiji i da shvataju da je Srbija lokomotiva razvoja u ovom delu Evrope.

– Prednost našeg predsednika je što nudi prijateljstvo i saradnju svima u okruženju i predlozi su javni, nema ništa ispod stola. Održavaju se zajednički sastanci Vlada Srbije i Mađarske, sastanci sa Vladom Slovenije, Bugarske, tako treba da bude i sa Hrvatskom. Želeo bih da predsednik Vučić inicira i sastanak Vlade Srbije i Vlade privremenih institucija Kosova. Zašto da ne. Evo izvolite, gospodine Kurti. Tu je gospođa Ana Brnabić, predsednica srpske Vlade. Izvolite da razgovaramo o svim gorućim pitanjima. Hoćete da to bude u Prištini? U Prištinu će da ide srpska Vlada bez ikakvih problema. Hoćete u Beograd? Dođite slobodno.

On je kazao da će Aljbin Kurti ukinuti takse ne samo zbog pritiska Amerike nego i zbog interesa samog Kosova i Metohije jer odlično zna da je ovo što se dešava neprirodno i da nije dobro za biznis.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime