ПСС-БК ће помоћи да што више инвеститора дође у Јабланички округ (ВИДЕО)

0
2296

Привредно-политичка делегација Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК, предвођена Драгомиром Ј. Карићем, замеником председника ПСС – БК, састала се у Лесковцу са градоначелником Гораном Цветановићем и његовим сарадницима.

Разговарано је о могућностима сарадње за још динамичнији развој целокупног Јабланичког округа у који државни врх с председником Александром Вучићем на челу улаже значајне напоре да довођењем јаких инвеститора овај део Србије у потпуности оживи.

Градоначелник Цветановић је истакао да је веома почаствован овом посетом.

– Част је угостити Драгомира Карића, човека који важи за једног од најуспешнијих предузетника и истакнутог политичара. БК група која дуже од пола века остварује велике успехе у пословном свету је симбол истрајности, визионарства и породичне слоге.

Цветановић је истакао да се Лесковац нашао по оцени чувеног магазина „Financial Times“ на другом месту у конкуренцији 319 градова у Европи као град најповољнији за инвестициона улагања и да је једини у Србији који је четврти пут добио БФЦ сертификат за локалну самоуправу са повољним пословним окружењем.

– На путу просперитета нашег града сусрећемо се и сарађујемо са пријатељима и партнерима који нас подржавају и помажу. Зато је задовољство разменити искуства са господином Карићем и његовим сарадницима и разговарати о потенцијалним будућим пројектима. Породици Карић честитам на изузетном залагању и доприносу да се отварају нова радна. Сигуран сам да заједничким снагама, улагањем и енергијом коју сви ми имамо можемо да наставимо започети пут. Желим вама и вашим сарадницима да и даље будете лидери и да доказујете шта значи када је породица сложна и да фирма из Србије може да иде крупним корацима напред – подвукао је градоначелник Лесковца.

БК група је баш то и доказала тиме што је трећи пут заредом током трајања Светског економског форума у Давосу сврстана међу 100 најбољих компанија на свету.

Драгомир Ј. Карић је рекао да је посета Јабланичком округу значајна из више разлога.

– Прво то је континуитет подршке Граду Лесковцу и свим местима у овом округу у економском смислу. Од правог дана смо били ту да помогнемо развој Лесковца и подржимо стратегију и визију председника Србије Александра Вучића. Наш Градски одбор у Лесковцу на челу са Зораном Јанковићем и Предрагом Јанковићем, будућим одборником, учиниће све што може да Град Лесковац буде лидер у области економије, спорта, културе, уметности и туризма. Честитам градоначелнику Цветановићу и његовим сарадницима на инвестиционој клими коју су успоставили, а посебно председнику Вучићу што се стварно труди да што више фабрика буде отворено на југу Србије. Покрет Снага Србије – БК учиниће све да помогне да што више инвеститора дође у Јабланички округ.

Карић је рекао да је одушевљен оним што се дешава у селу Стројковце надомак Лесковца које има свега 320 домова и чак 50 фирми!

– Желим да поменем оно што је најважније, а што је ушло у инвестициони план за препород Србије 2025 који је изнео председник Србије Вучић а то је да просечна плата буде 900 евра. Та плата ће зауставити одлазак наших људи у иностранство, јер ће моћи овде да реализује себе и своју породицу. Породица је најсигурније место и желим да сви схвате да је то најмоћније оружје против свега, јер кад год је тешко ту је породица.

Након састанка са градоначелником, Драгомир Ј. Карић је одржао састанак са председницима Општинских одбора ПСС – БК Јабланичког округа на којем је било говора о предстојећим изборима. Подсетио је да је Богољуб Карић, председник ПСС – БК, управо из Лесковца започео 2004. године кампању за председничке изборе на којима је заузео треће место са освојених скоро 20 одсто гласова.

Карић је казао да бојкот који пропагира опозиција није никакво решење и поручио свим грађанима да изађу 26. априла на изборе као да је то највећи празник.

– Поручујем лидерима опозиције који заговарају бојкот да буду храбри и мудри – ако не изађете на изборе следеће четири године их неће бити нигде. Улица није решење – рекао је Карић.

Привредно-политичку делегацију Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК уз Драгомира Ј. Карића чинили су Момир Стојилковић, потпредседник, Перса Мињовић, председница Извршног одбора Главног одбора, Велибор Стевић, председник Одбора за безбедност и одбрану и секретар Удружења индустријалаца и предузетника Србије, Зоран Јанковић, председник Окружног одбора Јабланичког округа ПСС – БК и председник Градског одбора  Лесковац и Предраг Јанковић, члан Главног одбора.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име