Karić učestvovao na onlajn konferenciji BelTIK: Svetsko tržište iščekuje srpsko voće i povrće

0
2230

Dragomir Karić, počasni predstavnik Beloruske trgovinsko-industrijske komore u Srbiji i počasni konzul Belorusije, učestvovao je na video-konferenciji koju je organizovao predsednik Beloruske trgovinsko-industrijske komore (BelTIK) Vladimir Jevgenjevič Ulahovič.

Onlajn sastanku prisustvovali su i predsednici BelTIK iz Meksika, Bugarske, Mađarske, Singapura, Španije, Mongolije, Rusije, Češke, Ukrajine, Rumunije, Estonije i Letonije, a u cilju razmatranja ekonomske situacije tokom pandemije korona virusa i mogućnosti nastavka uspešnog poslovnog delovanja.


– I ovakav vid konferencije sa predsednikom Privredne komore Belorusije Vladimirom Jevgenjevičem Ulahovičem je bio veoma uspešna i koristan. Ovo je još jedan dokaz da ne moramo da budemo fizički u istoj prostoriji prisutni da bismo kvalitetno radili. Najvažnije je da su granice svih zemalja iz kojih su se javljali današnji učesnici otvorene za svu robu iz Srbije. U svom govoru sam potencirao na tome da u našoj zemlji počinje berba voća i povrća i da smo spremni da sve utovarimo na šlepere i pošaljemo na tržište tih država. Sagovornici su sa zadovoljstvom to prihvatili i pozdravili aplauzom. Danas je prvi put od početka pandemije korona virusa poleteo avion iz Minska za Beograd. Život ide dalje, sve počinje da funkcioniše – istakao je Karić.


On je naglasio da su zahvaljujući predsednicima Aleksandru Vučiću i Aleksandru Lukašenku, vladama dveju država, i stručnom medicinskom osoblju, i u Srbiji i u Belorusiji uvedene pravovremene i adekvatne mere u borbi protiv korona virusa, što sada omogućava da se privreda i razmena robe pokrenu u punom kapacitetu.

Predsednik BelTIK Vladimir Jevgenjevič Ulahovič rekao je da je napravljena strategija Komore do 2023. godine.

– Mi smo spremni da vas podržimo, treba da radimo zajedno. Kažite šta treba da uradimo za vas. A vas pozivamo da budemo uvek u kontaktu, preko skajpa, mejla, putem video konferencija. Mi smo otvoreni za saradnju i važno je da ne izgubimo ovaj odličan kontakt za dobrobit našeg biznisa – podvukao je Ulahovič.

Video-konferenciji kao saradnici Beloruske trgovinsko-industrijske komore u Srbiji prisustvovali su i Simon Dragomira Karić, Miloš Vučinić, Jana Stanković, Velibor Stević i Persa Minjović.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime