Народни посланик положио венац поводом 9. маја
Карић: Дан победе је за мене свети дан!

0
2341

Полагањем венаца на Споменик ослободиоцима Београда обележено је 75 година од победе над фашизмом у Другом светском рату.

Почаст херојима који су дали своје животе за слободу одао је и народни посланик Драгомир Ј. Карић.

– Као и увек 9. мај је за мене и за велику породицу Карић, за њених 200 чланова, свети дан. Пре 75 година побеђен је фашизам и окончан је, како су га звали, тотални рат који је довео до уништавања готово свега што се могло уништити. Ове године данашњи дан обележавамо скромније због корона вируса, али са истим огромним поштовањем према јунацима који су извојевали победу и донели нам слободу – нагласио је Карић и поручио:

– На овом месту увек може да се одржи час историје. Ја сам више пута навраћао са децом и унуцима и увек се са пијететом односим према сенима хероја када дођем на ово свето спомен-гробље где заједно леже наши и борци Црвене армије који су положили оно највредније за ослобођење Београда и Србије. Слава им, хвала им и вјечнаја памјат!

Венце су положили и министри Ивица Дачић, Александар Вулин и Зоран Ђорђевић, амбасадори Русије, Белорусије, Казахстана, Азербејџана, Јерменије и Украјине, представници СУБНОР и Војске Србије.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име