Narodni poslanik položio venac povodom 9. maja
Karić: Dan pobede je za mene sveti dan!

0
2321

Polaganjem venaca na Spomenik oslobodiocima Beograda obeleženo je 75 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Počast herojima koji su dali svoje živote za slobodu odao je i narodni poslanik Dragomir J. Karić.

– Kao i uvek 9. maj je za mene i za veliku porodicu Karić, za njenih 200 članova, sveti dan. Pre 75 godina pobeđen je fašizam i okončan je, kako su ga zvali, totalni rat koji je doveo do uništavanja gotovo svega što se moglo uništiti. Ove godine današnji dan obeležavamo skromnije zbog korona virusa, ali sa istim ogromnim poštovanjem prema junacima koji su izvojevali pobedu i doneli nam slobodu – naglasio je Karić i poručio:

– Na ovom mestu uvek može da se održi čas istorije. Ja sam više puta navraćao sa decom i unucima i uvek se sa pijetetom odnosim prema senima heroja kada dođem na ovo sveto spomen-groblje gde zajedno leže naši i borci Crvene armije koji su položili ono najvrednije za oslobođenje Beograda i Srbije. Slava im, hvala im i vječnaja pamjat!

Vence su položili i ministri Ivica Dačić, Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević, ambasadori Rusije, Belorusije, Kazahstana, Azerbejdžana, Jermenije i Ukrajine, predstavnici SUBNOR i Vojske Srbije.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime