Карић учествовао на онлајн конференцији БелТИК: Светско тржиште ишчекује српско воће и поврће

0
2260

Драгомир Карић, почасни представник Белоруске трговинско-индустријске коморе у Србији и почасни конзул Белорусије, учествовао је на видео-конференцији коју је организовао председник Белоруске трговинско-индустријске коморе (БелТИК) Владимир Јевгењевич Улахович.

Онлајн састанку присуствовали су и председници БелТИК из Мексика, Бугарске, Мађарске, Сингапура, Шпаније, Монголије, Русије, Чешке, Украјине, Румуније, Естоније и Летоније, а у циљу разматрања економске ситуације током пандемије корона вируса и могућности наставка успешног пословног деловања.


– И овакав вид конференције са председником Привредне коморе Белорусије Владимиром Јевгењевичем Улаховичем је био веома успешна и користан. Ово је још један доказ да не морамо да будемо физички у истој просторији присутни да бисмо квалитетно радили. Најважније је да су границе свих земаља из којих су се јављали данашњи учесници отворене за сву робу из Србије. У свом говору сам потенцирао на томе да у нашој земљи почиње берба воћа и поврћа и да смо спремни да све утоваримо на шлепере и пошаљемо на тржиште тих држава. Саговорници су са задовољством то прихватили и поздравили аплаузом. Данас је први пут од почетка пандемије корона вируса полетео авион из Минска за Београд. Живот иде даље, све почиње да функционише – истакао је Карић.


Он је нагласио да су захваљујући председницима Александру Вучићу и Александру Лукашенку, владама двеју држава, и стручном медицинском особљу, и у Србији и у Белорусији уведене правовремене и адекватне мере у борби против корона вируса, што сада омогућава да се привреда и размена робе покрену у пуном капацитету.

Председник БелТИК Владимир Јевгењевич Улахович рекао је да је направљена стратегија Коморе до 2023. године.

– Ми смо спремни да вас подржимо, треба да радимо заједно. Кажите шта треба да урадимо за вас. А вас позивамо да будемо увек у контакту, преко скајпа, мејла, путем видео конференција. Ми смо отворени за сарадњу и важно је да не изгубимо овај одличан контакт за добробит нашег бизниса – подвукао је Улахович.

Видео-конференцији као сарадници Белоруске трговинско-индустријске коморе у Србији присуствовали су и Симон Драгомира Карић, Милош Вучинић, Јана Станковић, Велибор Стевић и Перса Мињовић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име