Посланик Карић у посети Јужнобанатском округу: Ко не посети Вршац сиромашан је за дивно искуство

0
2011

Народни посланик Драгомир Ј. Карић, заменик председника ПСС-БК, у склопу редовних привредно-политичких активности посетио је Вршац и упознао се са великим економским и туристичким потенцијалом те општине.

Том приликом је власник Телевизије Лав Иван Бабић снимио специјалну емисију о Карићевом гостовању у чувеном граду надомак границе са Румунијом. Народни посланик је позвао грађане да изађу на изборе 21. јуна и подрже започете привредне и социјалне реформе, као и бројне велике инфраструктурне пројекте којима Србија постаје најмодернија држава у региону.

– Волим увек да подвучем да сам овде живео шест месеци крајем 1971. и почетком 1972. године када сам са „Плавим звездама“ свирао у хотелу „Србија“. Сећања сада само навиру. Дивне успомене! Ово је предиван крај препун винограда и винарија, културних и историјских знаменитости, а у њему се налази и прелепи Владичански двор – каже Карић и подсећа на за многе можда непознат податак:

– У Вршцу је рођен и Никита Толстој, праунук Лава Толстоја, велики пријатељ моје породице. Био је један од најцењенијих академика у Русији, а био је и наш гост у Пећи са председником Руске академије наука Јуријем Сергејевичем Осиповом.

Драгомир Ј. Карић истиче да овај град у Јужнобанатском округу свако мора бар једном да посети.

– Вршац је по много чему специфичан. Како ми рече мој пријатељ и повереник Општинског одбора ПСС – БК Зоран Радуловић само у његовом малом селу где је рођен живи у слози двадесетак нација. Морам да позовем људе да дођу у Вршац, јер они који нису били овде су заиста сиромашни за једно велики и дивно искуство.

Он је са сарадницима обишао и породичну фирму МБВ за производњу и промет пољопривредних машина, као и њихов расадник цвећа, која постоји већ 32 године. Тамо тренутно раде три генерације породице Милинковић, а предводе их Бошко и Благоје Милинковић.

– Потенцијал Србије је управо у породичним компанијама и пољопривредним газдинствима. Потребно је омогућити још квалитетније услове за њихов развој. Српски домаћини оваквим привређивањем не само што обезбеђују за своју породицу бољи животни стандард, већ умногоме доприносе и већем пуњењу државног буџета чиме се могу остварити додатни бенифити – нагласио је Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име