Karić u Skupštini s novoimenovanim ambasadorom Tunisa (VIDEO)

0
2197

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Tunisom Dragomir J. Karić sastao se danas u Skupštini Srbije sa novoimenovanim ambasadorom Tunisa u Beogradu Sejf Alah Rižibom.

Na početku sastanka novopostavljenog ambasadora Tunisa u ime predsednice Skupštine Maje Gojković pozdravio je šef Kabineta Miroslav Šestović, rekao je Dragomir J. Karić i dodao da je tokom susreta bilo reči o aktivnostima povodom planirane posete ministra spoljnih poslova Tunisa Srbiji.

Karić je podsetio da je ministar inostranih poslova Tunisa poslednji put bio u poseti Srbiji 1991. godine, te da će nastupajuća poseta svakako biti sadržajna.

Tokom susreta je bilo reči o pitanjima koja su od interesa za Srbiju a to je očuvanje naših grobalja u Tunisu, „što oni rade izuzetno“, ali se razgovaralo i o tome kako da se poveća trgovinska razmena dve zemlje, kazao je Karić.

Dogovorili smo se kao parlamentarna grupa da pomognemo oko svih tih susreta, kada ministar doputuje u Srbiju. Da se upriliče susreti s predstavnicima Privredne komore Srbije, da se razgovara o mogućnostima unapredjenja trgovinske saradnje s ministrom trgovine i turizma Ljajićem, s ministrom privrede Kneževićem.., predsednikom Srbije i premijerom pa i predsednicom srpskog parlamenta.

Kao poslanička grupa prijateljstva s Tunisom dajemo podršku toj poseti i želimo dobrodošlicu novom ambasadoru Tunisa u Beogradu, kazao je Karić.

Intenzivnija saradnja dve zemlje najpre je moguća u oblasti turizma i trgovine. Srbija uvozi solidne količine ribe iz Tunisa, podsetio je Karić. Dodao je da se pre tri godine apelovalo na stanovništvo iz Srbije da smanji broj odlazaka i posete Tunisu, a danas je to respektabilna i bezbednosno stabilna zemlja i što je još bitnije ekonomski stabilna.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je postavio osnovne temelje, a to je sigurnost investicija u Srbiju što je od značaja za sve potencijalne investitore iz Tunisa, kazao je Karić koji je i predsednik Udruženja srpsko-tunižanskog prijateljstva.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime