Карић у Скупштини с новоименованим амбасадором Туниса (ВИДЕО)

0
2217

Председник Посланичке групе пријатељства са Тунисом Драгомир Ј. Карић састао се данас у Скупштини Србије са новоименованим амбасадором Туниса у Београду Сејф Алах Рижибом.

На почетку састанка новопостављеног амбасадора Туниса у име председнице Скупштине Маје Гојковић поздравио је шеф Кабинета Мирослав Шестовић, рекао је Драгомир Ј. Карић и додао да је током сусрета било речи о активностима поводом планиране посете министра спољних послова Туниса Србији.

Карић је подсетио да је министар иностраних послова Туниса последњи пут био у посети Србији 1991. године, те да ће наступајућа посета свакако бити садржајна.

Током сусрета је било речи о питањима која су од интереса за Србију а то је очување наших гробаља у Тунису, „што они раде изузетно“, али се разговарало и о томе како да се повећа трговинска размена две земље, казао је Карић.

Договорили смо се као парламентарна група да помогнемо око свих тих сусрета, када министар допутује у Србију. Да се уприличе сусрети с представницима Привредне коморе Србије, да се разговара о могућностима унапредјења трговинске сарадње с министром трговине и туризма Љајићем, с министром привреде Кнежевићем.., председником Србије и премијером па и председницом српског парламента.

Као посланичка група пријатељства с Тунисом дајемо подршку тој посети и желимо добродошлицу новом амбасадору Туниса у Београду, казао је Карић.

Интензивнија сарадња две земље најпре је могућа у области туризма и трговине. Србија увози солидне количине рибе из Туниса, подсетио је Карић. Додао је да се пре три године апеловало на становништво из Србије да смањи број одлазака и посете Тунису, а данас је то респектабилна и безбедносно стабилна земља и што је још битније економски стабилна.

Председник Србије Александар Вучић је поставио основне темеље, а то је сигурност инвестиција у Србију што је од значаја за све потенцијалне инвеститоре из Туниса, казао је Карић који је и председник Удружења српско-тунижанског пријатељства.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име