Karić razmatrao Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između… (VIDEO)

0
1035

Na sednici Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, koja je održana 25. juna, članovi su razmotrili Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, Zajedničke deklaracije u vezi sa trilateralnim pristupom pravilima o poreklu i Zajedničke deklaracije o vezi između Protokola o Irskoj/Severnoj Irskoj i Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji, koji je podnela Vlada.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Veroljub Arsić, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova Odbora: Snežana Petrović, Dragomir Karić, Vesna Stambolić, Nataša Ljubišić, Nevenka Kostadinova, Uglješa Marković, Miloš Banđur i Mladen Bošković.

Predlog zakona, narodnim poslanicima, obrazložio je državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Stevan Nikčević, koji je istakao da je suština ovog Sporazuma da se omogući isti regulatorni oblik saradnje između potpisnica, i da tretira pitanja opšte državne saradnje, saradnje u međunarodnim organizacijama, bezbednosnih politika i ukupnom ekonomskom planu. Na sednici je istaknuto da je Ujedinjeno Kraljevstvo, jedan od najznačajnih ekonomskih partnera Srbije, a da je suština ovog Sporazuma bila da se zadrži isti nivo trgovinske liberalizacije, koji je postojao, dok je Britanija bila član Evropske unije.

Nakon diskusije, Odbor je jednoglasno, sa devet glasova za, usvojio Predlog zakona.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime