Велики допринос сарадње СРБИЈЕ И АЛБАНИЈЕ могу дати палраментарци (ВИДЕО)

0
1391

Чланови Посланичке групе пријатељства са Албанијом, на челу са председником Групе Србиславом Филиповићем, састали су се данас у Народној скупштини са министром туризма и животне средине Републике Албаније Блендијем Клосијем.

Састанку су присуствовали и чланови Групе Снежана Пауновић, Драгомир Карић, Угљеша Мрдић и Ненад Митровић, као и амбасадор Албаније у Србији Илир Бочка.

Они су у разговору потврдили важност сарадње Србије и Албаније, којој велики допринос могу дати палраментарци. Указали су на значај туризма и изградње саобраћајне инфраструктуре, у циљу бољег повезивања два народа. Саговорници су посебнои похвалили иницијативу „Мали Шенген“, коју су заједнички представили председник Србије Александар Вучић, премијер Албаније Еди Рама и премијер Северне Македоније Зоран Заев.

Председник Србислав Филиповић истакао је да су Срби и Албанци два најбројнија народа на Балкану и да стабилност овог региона зависи управо од међусобно добрих односа и сарадње. Битно је разговарати, о свим темама и питањима, чак и о оним око којих се не слажемо, навео је Филиповић. Он је додао и да је заједнички интерес Србије и Албаније стабилност, економски напредак и европске интеграције и изнео уверење да наша два народа могу много тога да постигну кроз боље упознавање и сарадњу, чему велики допринос могу дати парламентарци, као директно бирани представници грађана. Филиповић је у разговору навео и да последњих неколико година постоји велика заинтересованост наших грађана за албанско приморје, као и да је за Србију важно да се увећају туристичке посете и привредна сарадња.

Министар туризма и животне средине Албаније Бленди Клоси је изразио задовољство посетом и могућношћу да разговара о туризму, који је од велике важности за Албанију. Инетерес обе државе је да се увећају туристичке посете и размене, навео је он. Повећањем броја туриста, стварамо амбасадоре пријатељства, чиме се повећава и међусобно разумевање и потреба за сарадњом наше две земље, истакао је Клоси.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име