Карић разматрао Предлог закона о потврђивању Споразума о партнерству, трговини и сарадњи између… (ВИДЕО)

0
1041

На седници Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику, која је одржана 25. јуна, чланови су размотрили Предлог закона о потврђивању Споразума о партнерству, трговини и сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске, Заједничке декларације у вези са трилатералним приступом правилима о пореклу и Заједничке декларације о вези између Протокола о Ирској/Северној Ирској и Споразума о партнерству, трговини и сарадњи, који је поднела Влада.

Седници је председавао председник Одбора Верољуб Арсић, а присуствовали су и чланови и заменици чланова Одбора: Снежана Петровић, Драгомир Карић, Весна Стамболић, Наташа Љубишић, Невенка Костадинова, Угљеша Марковић, Милош Банђур и Младен Бошковић.

Предлог закона, народним посланицима, образложио је државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација Стеван Никчевић, који је истакао да је суштина овог Споразума да се омогући исти регулаторни облик сарадње између потписница, и да третира питања опште државне сарадње, сарадње у међународним организацијама, безбедносних политика и укупном економском плану. На седници је истакнуто да је Уједињено Краљевство, један од најзначајних економских партнера Србије, а да је суштина овог Споразума била да се задржи исти ниво трговинске либерализације, који је постојао, док је Британија била члан Европске уније.

Након дискусије, Одбор је једногласно, са девет гласова за, усвојио Предлог закона.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име