Амбасадор Белорусије Бриљов и почасни конзул Карић: Ма какве тешкоће биле, ми смо увек заједно (ВИДЕО)

0
1487

Амбасада Белорусије у Републици Србији организовала је пријем поводом Националног празника Републике Белорусије, Дана независности који се обележава 3. јула од 1944. године када је Минск, главни град, ослобођен је од фашистичког агресора.

Пријему су присуствовали министари у Влади Србије Александар Вулин и Ненад Поповић, представници дипломатског кора, личности из политички живота, почасни конзули, представници српке и руске цркве, ратни ветерани.

Након интонирања химни две државе присутнима се обратио амбасадор Белорусије, Његова Екселенција Валериј Бриљов који истакао је у свом говору да он не раздваја Србију и Белорусију. За њега је „то исто – једна мајка“.

Билатерална сарадња између две земље је данас на високом нивоу а све је почело када је Александар Лукашенко 1995. године први пут постао председник. Тада су у Србији биле санкције и од тог момента је почела сарадња: посета званичних делегација, сарадња са тадашњим председником.

 

„ Током санкција и током ратова ми смо били пријатељи и сада смо остали пријатељи. Поред Русије, наш најбољи приљатељ је Србија „ рекао је амбасадор Бриљов.Нагласио је да је сада тешко нешто планирати због сложене ситуације у Белорусији, али све је пролазно.

“ За стицање доброг пријатеља потребно је време. Ма какве тешкоће биле, ми смо увек заједно“.

Током пријема присутни гости су уживали у белоруским тадиционалним јелима и музици.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име