Ambasador Belorusije Briljov i počasni konzul Karić: Ma kakve teškoće bile, mi smo uvek zajedno (VIDEO)

0
1414

Ambasada Belorusije u Republici Srbiji organizovala je prijem povodom Nacionalnog praznika Republike Belorusije, Dana nezavisnosti koji se obeležava 3. jula od 1944. godine kada je Minsk, glavni grad, oslobođen je od fašističkog agresora.

Prijemu su prisustvovali ministari u Vladi Srbije Aleksandar Vulin i Nenad Popović, predstavnici diplomatskog kora, ličnosti iz politički života, počasni konzuli, predstavnici srpke i ruske crkve, ratni veterani.

Nakon intoniranja himni dve države prisutnima se obratio ambasador Belorusije, Njegova Ekselencija Valerij Briljov koji istakao je u svom govoru da on ne razdvaja Srbiju i Belorusiju. Za njega je „to isto – jedna majka“.

Bilateralna saradnja između dve zemlje je danas na visokom nivou a sve je počelo kada je Aleksandar Lukašenko 1995. godine prvi put postao predsednik. Tada su u Srbiji bile sankcije i od tog momenta je počela saradnja: poseta zvaničnih delegacija, saradnja sa tadašnjim predsednikom.

 

„ Tokom sankcija i tokom ratova mi smo bili prijatelji i sada smo ostali prijatelji. Pored Rusije, naš najbolji priljatelj je Srbija „ rekao je ambasador Briljov.Naglasio je da je sada teško nešto planirati zbog složene situacije u Belorusiji, ali sve je prolazno.

“ Za sticanje dobrog prijatelja potrebno je vreme. Ma kakve teškoće bile, mi smo uvek zajedno“.

Tokom prijema prisutni gosti su uživali u beloruskim tadicionalnim jelima i muzici.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime