Karić izabran je za člana Srpske razvojne akademije (RAS) u zvanju akademika

0
3905

Narodni poslanik prof. dr Dragomir J. Karić izabran je za člana SRPSKE razvojne akademije (RAS) u zvanju akademika. Danas mu je na prigodnoj svečanosti  u hotelu „Metropol Palas“ ovo visoko priznanje  uručio akademik dr  Alek J. Račić, predsednik RAS.

Akademija se vodila činjenicom da Karić  iza sebe ima više od pola veka uspešne profesonalne karijere tokom koje  je u naučnoj teoriji i praksi ostvario mnoge značajne projekte u oblasti agrarnih nauka, ekonomije, agrobiznisa i preduzetničkog marketinga na prostorima bivše Jugoslavije i SSSR,a danas Srbije, Rusije, Belorusije, Ukrajine i drugih zemalja ZND, navodi se u obrazloženju predloga.

Prof. Dragomir J. Karić, doktor ekonomije i filozofije, rođen je  21. oktobra 1949. godine u Peći. Član je Akademije socijalnih nauka Ruske Federacije u Moskvi u zvanju akademika i nosilac je mnogobrojnih državnih i društvenih priznanja i nagrada bivše Jugoslavije, Srbije i drugih zemalja, kao i visokih znamenja Srpske i Ruske pravoslavne crkve.

Današnjoj svečanosti su prisustvovali predsednik UO RAS-a akademik Ljubomir Stevović, akademik Nenad Stanković i članovi Akademije Vladan Škorić, Zoran Sam i Nenad Stanković.

SRPSKA razvojna akademija (RAS) osnovana je 2014. godine u Beogradu od strane grupe eminentnih stručnjaka i eksperata iz različitih naučnih oblasti sa ciljem očuvanja duhovnog i biološkog  korpusa srpskog naroda. U tom smislu, i  vrhunski sportisti osvajači svetskih i evropskih titula, poput Novaka Đokovića i  drugih su duhovno i biološko blago  srpskog naroda kome treba da posvetimo posebnu pažnju.  Zato po statutu ove institucije, osim u zvanje akademika, za šta je obavezan, pored visokih naučnih zvanja, i odgovarajući inovacioni rad,  mogu da budu predloženi dopisni i počasni članovi koji su ostvarili zapažene rezultate na poljima svog delovanja sa ciljem da  ličnim angažovanjem pruže doprinos nadležnim državnim organima  i institucijama, kroz ideje i predloge, usmerene ka  daljem jačanju i razvoju duhovnih i bioloških potencijala srpske omladine.

Na fotografiji (u prilogu) s leva na desno: Nenad Stanković, Alek. Račić, Dragomir Karić, Nenad Stanković, Zoran Sam i  Vladan Škorić

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime