Карић изабран је за члана Српске развојне академије (РАС) у звању академика

0
4240

Народни посланик проф. др Драгомир Ј. Карић изабран је за члана СРПСКЕ развојне академије (РАС) у звању академика. Данас му је на пригодној свечаности  у хотелу „Метропол Палас“ ово високо признање  уручио академик др  Алек Ј. Рачић, председник РАС.

Академија се водила чињеницом да Карић  иза себе има више од пола века успешне професоналне каријере током које  је у научној теорији и пракси остварио многе значајне пројекте у области аграрних наука, економије, агробизниса и предузетничког маркетинга на просторима бивше Југославије и СССР,а данас Србије, Русије, Белорусије, Украјине и других земаља ЗНД, наводи се у образложењу предлога.

Проф. Драгомир Ј. Карић, доктор економије и филозофије, рођен је  21. октобра 1949. године у Пећи. Члан је Академије социјалних наука Руске Федерације у Москви у звању академика и носилац је многобројних државних и друштвених признања и награда бивше Југославије, Србије и других земаља, као и високих знамења Српске и Руске православне цркве.

Данашњој свечаности су присуствовали председник УО РАС-а академик Љубомир Стевовић, академик Ненад Станковић и чланови Академије Владан Шкорић, Зоран Сам и Ненад Станковић.

СРПСКА развојна академија (РАС) основана је 2014. године у Београду од стране групе еминентних стручњака и експерата из различитих научних области са циљем очувања духовног и биолошког  корпуса српског народа. У том смислу, и  врхунски спортисти освајачи светских и европских титула, попут Новака Ђоковића и  других су духовно и биолошко благо  српског народа коме треба да посветимо посебну пажњу.  Зато по статуту ове институције, осим у звање академика, за шта је обавезан, поред високих научних звања, и одговарајући иновациони рад,  могу да буду предложени дописни и почасни чланови који су остварили запажене резултате на пољима свог деловања са циљем да  личним ангажовањем пруже допринос надлежним државним органима  и институцијама, кроз идеје и предлоге, усмерене ка  даљем јачању и развоју духовних и биолошких потенцијала српске омладине.

На фотографији (у прилогу) с лева на десно: Ненад Станковић, Алек. Рачић, Драгомир Карић, Ненад Станковић, Зоран Сам и  Владан Шкорић

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име