Susreti uoči početka 141. zasedanja Interparlamentarne unije
Jača saradnja parlamenata Srbije i Crne Gore olakšava put ka EU

0
2218

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je danas na odvojenim sastancima sa predsednicima parlamenata i senata Burundija, Irske, Ruande, Filipina i Crne Gore uoči večerašnjeg svečanog otvaranja 141. zasedanja Interparlamentarne unije.

Tokom prethodna tri dana ona je imala susrete sa većinom od 150 parlamentarnih delegacija koje su doputovale u Beograd, a sastancima je prisustvovao i narodni poslanik Dragomir J. Karić, koje je aktivno učestvovao i u pripremama ovog velikog događaja.

U Beogradu će do 17. oktobra boraviti 80 predsednika parlamenata, 60 potpredsednika i više od 2.000 parlamentaraca.

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i predsednik Parlamenta Crne Gore Ivan Brajović su se saglasili da je međuparlamentarna saradnja između dve države razvijena i da ima prostora za njeno unapređenje, posebno imajući u vidu da je prioritet obe zemlje članstvo u Evropskoj uniji.

Zasedanje u Beogradu se održava na 130. godišnjicu ove najstarije i najveće međunarodne parlamentarne organizacije, čiji je Srbija član od 1889. godine. Srpska prestonica je nakon 56 godina ponovo u ulozi domaćina s obzirom na to da je 56. Skupština Interparlamentarne unije održana ovde 1963. godine.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime