Сусрети уочи почетка 141. заседања Интерпарламентарне уније
Јача сарадња парламената Србије и Црне Горе олакшава пут ка ЕУ

0
2213

Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић разговарала је данас на одвојеним састанцима са председницима парламената и сената Бурундија, Ирске, Руанде, Филипина и Црне Горе уочи вечерашњег свечаног отварања 141. заседања Интерпарламентарне уније.

Током претходна три дана она је имала сусрете са већином од 150 парламентарних делегација које су допутовале у Београд, а састанцима је присуствовао и народни посланик Драгомир Ј. Карић, које је активно учествовао и у припремама овог великог догађаја.

У Београду ће до 17. октобра боравити 80 председника парламената, 60 потпредседника и више од 2.000 парламентараца.

Председница Народне скупштине Маја Гојковић и председник Парламента Црне Горе Иван Брајовић су се сагласили да је међупарламентарна сарадња између две државе развијена и да има простора за њено унапређење, посебно имајући у виду да је приоритет обе земље чланство у Европској унији.

Заседање у Београду се одржава на 130. годишњицу ове најстарије и највеће међународне парламентарне организације, чији је Србија члан од 1889. године. Српска престоница је након 56 година поново у улози домаћина с обзиром на то да је 56. Скупштина Интерпарламентарне уније одржана овде 1963. године.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име