Председница Народне скупштине са колегама из целог света
Гојковић: Чланство тзв. „Косова“ у Интерполу би било кршење међународног права

0
2232

Уочи 141. заседања Интерпарламентарне уније, које ће свечано отворити председник Србије Александар Вучић у Сава центру, председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић се састала са председницима и званичним делегацијама Чилеа, Аргентине, Јордана, Ел Салвадора, Микронезије, Гвајане, Замбије, УАЕ, Малавија, Сирије, Алжира и Јерменије.

Свим сусретима је присуствовао и народни посланик Драгомир Ј. Карић, који је активно учествовао у припремама једног од најзначајнијих догађа ове године у свету. Београд ће до 17. октобра бити домаћин парламентарним делегацијама из 150 земаља, међу којима ће бити 80 председника парламената, 60 потпредседника и више од 2.000 парламентараца.

Маја Гојковић је током разговора са са председником Парламента Чилеа Иваном Флорес Гарсијом захвалила Чилеу на поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије и подршци Србији приликом покушаја тзв. „Косова“ да постане члан међународних организација. Председница Народне скупштине изразила је очекивање да ће Чиле наставити да подржава ставове Србије и током Генералне скупштине Интерпола, која се одржава у тој земљи, указујући да би се чланством тзв. „Косова“ у Интерполу кршило међународно право и било супротно правилима и циљевима самог Интерпола.

Након састанка са виском делегацијом Алжира, председница Народне скупштине Србије је са председником Парламента Алжира Слиманом Ченином потписала Споразум о сарадњи, који ће у многим областима продубити сарадњу са овом пријатељском државом.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име