Predsednica Narodne skupštine sa kolegama iz celog sveta
Gojković: Članstvo tzv. „Kosova“ u Interpolu bi bilo kršenje međunarodnog prava

0
2234

Uoči 141. zasedanja Interparlamentarne unije, koje će svečano otvoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Sava centru, predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković se sastala sa predsednicima i zvaničnim delegacijama Čilea, Argentine, Jordana, El Salvadora, Mikronezije, Gvajane, Zambije, UAE, Malavija, Sirije, Alžira i Jermenije.

Svim susretima je prisustvovao i narodni poslanik Dragomir J. Karić, koji je aktivno učestvovao u pripremama jednog od najznačajnijih događa ove godine u svetu. Beograd će do 17. oktobra biti domaćin parlamentarnim delegacijama iz 150 zemalja, među kojima će biti 80 predsednika parlamenata, 60 potpredsednika i više od 2.000 parlamentaraca.

Maja Gojković je tokom razgovora sa sa predsednikom Parlamenta Čilea Ivanom Flores Garsijom zahvalila Čileu na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i podršci Srbiji prilikom pokušaja tzv. „Kosova“ da postane član međunarodnih organizacija. Predsednica Narodne skupštine izrazila je očekivanje da će Čile nastaviti da podržava stavove Srbije i tokom Generalne skupštine Interpola, koja se održava u toj zemlji, ukazujući da bi se članstvom tzv. „Kosova“ u Interpolu kršilo međunarodno pravo i bilo suprotno pravilima i ciljevima samog Interpola.

Nakon sastanka sa viskom delegacijom Alžira, predsednica Narodne skupštine Srbije je sa predsednikom Parlamenta Alžira Slimanom Čeninom potpisala Sporazum o saradnji, koji će u mnogim oblastima produbiti saradnju sa ovom prijateljskom državom.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime