I Zrenjanin podržao listu Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje

0
2039

Članstvo Pokreta SNAGA SRBIJE – BK u Zrenjaninu je na originalan način, tri dana pre izborne tišine, umesto mitinga, izabralo da održavanjem redovne Izborne skupštine Gradskog odbora PSS- BK manifestuje svoje opredeljenje. I tako „Izabralo budućnost“, suštinsku ponudu SNS, sa kojom je PSS- BK u koaliciji i u čiju pobedu ne sumnjaju. Reč je, naravno, o pobedničkoj koaliciji koju predvodi Aleksandar Vučić.

Reč je, takođe, o potezu Zrenjaninaca okupljenih oko PSS, koji su birali među sobom one za koje su uvereni da će budućoj gradskoj skupštini Zrenjanina biti od velike pomoći. Dakle, opedelili su se za one među sobom, koji i inače, svako u svoj oblasti, uživa veliko poverenje sugrađana. Bio bi dug spisak navoditi imena novog Gradskog odbora, a skraćivati ga, naneo bih nepravdu svakom koga bih izostavio. Otuda napominjemo, da jedna od potpredsednica nije mogla da prisustvuje skupštini, jer je toga dana, u susednom gradu, dovršavala projekat o novim značajnom kapacitu za razvoj okruga, a druga, članica Gradskog odbora, upravo je bila na terenu kao lekar hitne pomoći!

IMG_5386

 

I eto, „opravdanja“ zbog čega se lista svodi na dva imena – novog predsednika Gradskog odbora Gorana Jovanovića, pomoćnika načelnika Srednje- banatskog okruga i predsednika Izvršnog odbora Božidara Drinića, novinara nekadašnje „Borbe“, sada u penziji, koji je za nepunih mesec dana iz temelja promenio stanje. Poštujući i ne vređaju nikog od onih koji su tu od prvog dana, od dana kada je Bogoljub Karić harao srpskom političkom scenom kao političar – početnik na predsedničkim izborima 2004. godine, stvarajući stranku na mitinzima, a biračima na najjednostavniji, ali i najupečatljiviji način pokazo da je „zelena salata“ simbol promena, bez kojih Srbija nema budućnost, jer smo milione evra trošili na uvoz salate, koja u nas raste i kao „korov“!?!

IMG_5359

 

Dakle, Zrenjaninci , stari i tek pridošli članovi PSS- BK, održavanjem redovne skupštine, demonstrirali su svoje opredeljenje da budućnost Srbije vide u ljudima koji nude sebe, svoje znanje, svoje iskustvo i svoj patriotizam.

IMG_5366

Kuriozitet ove izborne skupštine je, svakako, i kolektivno učlanjenje upravo toga dana udruženja žena„Gradulica“ koje slavu Zrenjanina već dvadeset godina pronose celom Srbijom. Uvek su na pobedničkom postolju gde god se takmiče sa ostalim udruženjima koje se bave očuvanjem naše baštine i tradicije od kuhinjskih specijaliteta do već zaboravljenih rukovotvorina naših prabaka – veza, tkanja i sličnog.

IMG_5285

One su i inicijatori da budu u tom delu ne samo čuvari prošlosti od zaborava, već i praktični vaspitači najmlađe generacije. Ponudile su i dobile podršku na svojevrsno „dualno obrazovanje“. Reč je o prenošenju umeća naših prabaka. Dogovorile su se sa školom da osnovcima, u prostoru koji im je ustupila mesna zajednica , izvode „van -nastavnu aktivnost“ u onom u čemu su najbolje u Srbiji.

IMG_5322

A , koči ih da sa tim počnu već sutra, samo nedostatak šporeta i frižidera. Nije li zrenjaninski primer suština onog što im je Bogoljub Karić, iz političkog izgnanstva, ali i sa ogromnog gradilišta u beloruskom Minsku, ponudio preko video bima- „gradite novu, bogatu i srećnu Srbiju, jer u tome je naša budućnost“!

IMG_5335

IMG_5372

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime