И Зрењанин подржао листу Александар Вучић – Србија побеђује

0
2021

Чланство Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК у Зрењанину је на оригиналан начин, три дана пре изборне тишине, уместо митинга, изабрало да одржавањем редовне Изборне скупштине Градског одбора ПСС- БК манифестује своје опредељење. И тако „Изабрало будућност“, суштинску понуду СНС, са којом је ПСС- БК у коалицији и у чију победу не сумњају. Реч је, наравно, о победничкој коалицији коју предводи Александар Вучић.

Реч је, такође, о потезу Зрењанинаца окупљених око ПСС, који су бирали међу собом оне за које су уверени да ће будућој градској скупштини Зрењанина бити од велике помоћи. Дакле, опеделили су се за оне међу собом, који и иначе, свако у свој области, ужива велико поверење суграђана. Био би дуг списак наводити имена новог Градског одбора, а скраћивати га, нанео бих неправду сваком кога бих изоставио. Отуда напомињемо, да једна од потпредседница није могла да присуствује скупштини, јер је тога дана, у суседном граду, довршавала пројекат о новим значајном капациту за развој округа, а друга, чланица Градског одбора, управо је била на терену као лекар хитне помоћи!

IMG_5386

 

И ето, „оправдања“ због чега се листа своди на два имена – новог председника Градског одбора Горана Јовановића, помоћника начелника Средње- банатског округа и председника Извршног одбора Божидара Дринића, новинарa некадашње „Борбе“, сада у пензији, који је за непуних месец дана из темеља променио стање. Поштујући и не вређају никог од оних који су ту од првог дана, од дана када је Богољуб Карић харао српском политичком сценом као политичар – почетник на председничким изборима 2004. године, стварајући странку на митинзима, а бирачима на најједноставнији, али и најупечатљивији начин показо да је „зелена салата“ симбол промена, без којих Сrбија нема будућност, јер смо милионе евра трошили на увоз салате, која у нас расте и као „коров“!?!

IMG_5359

 

Дакле, Зрењанинци , стари и тек придошли чланови ПСС- БК, одржавањем редовне скупштине, демонстрирали су своје опредељење да будућност Србије виде у људима који нуде себе, своје знање, своје искуство и свој патриотизам.

IMG_5366

Куриозитет ове изборне скупштине је, свакако, и колективно учлањење управо тога дана удружења жена„Градулица“ које славу Зрењанина већ двадесет година проносе целом Србијом. Увек су на победничком постољу где год се такмиче са осталим удружењима које се баве очувањем наше баштине и традиције од кухињских специјалитета до већ заборављених руковотворина наших прабака – веза, ткања и сличног.

IMG_5285

Оне су и иницијатори да буду у том делу не само чувари прошлости од заборава, већ и практични васпитачи најмлађе генерације. Понудиле су и добиле подршку на својеврсно „дуално образовање“. Реч је о преношењу умећа наших прабака. Договориле су се са школом да основцима, у простору који им је уступила месна заједница , изводе „ван -наставну активност“ у оном у чему су најбоље у Србији.

IMG_5322

А , кочи их да са тим почну већ сутра, само недостатак шпорета и фрижидера. Није ли зрењанински пример суштина оног што им је Богољуб Карић, из политичког изгнанства, али и са огромног градилишта у белоруском Минску, понудио преко видео бима- „градите нову, богату и срећну Србију, јер у томе је наша будућност“!

IMG_5335

IMG_5372

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име