Добитник награде Најевропљанин за 2015. (ФОТО/ВИДЕО)

0
2012

На свечаности у Скупштини града уручене су награде Најевропљанин за 2015, коју Прва европска кућа традиционално додељује за политику, економију и привреду, културу и уметност, предузетништво и менаџмент. Министарки задуженој за европске интеграције Јадранки Јоксимовић награда Најверопљанин додељена је у области политике, а на скупу је речено да је Јоксимовић успешно привела крају прву фазу приступних преговора са ЕУ и Србија је у 2015. отворила прва преговарачка поглавља о приступању.

Министарка је истакла да награде треба да буду одраз неког доброг резултата и да зато није ништа чудно у томе што се та награда често додељује члановима владе.

Јоксимовић је истакла да је последње две године радила тимски, иако је лично индивидуалиста, јер је бављење политиком и европским интеграцијама тимски посао, који подразумева заједнички рад и промену система, али и свести и промену понашња и начина рада. Јоксимовић је нагласила да се у Србију опет враћа концепт у коме се вреднује рад и поштење и поручила да је најважније да мењамо себе. „Не би добила ову награду и не би била препозната да немам свој тим сарадника, и не разумем људе који не похвале своје сараднике“, казала је министарка.
IMG_5198

Потпредседница владе и министарка грађевине Зорана Михајловић уручила је награду Најевропљанин у области економије директору Енергопројекта Владимиру Миловановићу, чије се предузеће нашло на међународној листи најбољих грађевинских компанија. Миловановић је рекао да та компанија слави 65 година од оснивања и истакао да су прошле године постигли изузетне резултате. Он је поручио да ће Енергопројект бити још бољи у наредном периоду и да циљ свих који раде у привреди треба да буде што више посла и нових радних места за младе. Миловановић је изразио уверење да ће брзо бити формирана нова влада како би се наставио опоравак српске привреде.
IMG_5249

Награду Најевропљанин за 2015. у области привредног развоја је добио власник АЛЦО групе Мирољуб Алексић, који је креирао први српски ланац хотела високе категорије „А хотели“. У претходне три године, АЛЦО група је инвестирала у свој развој више од 70 милиона евра.

Извршни директор аеродрома „Никола Тесла“ у Београду Раша Ристивојевић је добитник награде Најевропљанин године у области менаџмента у спорту, јер је у прошле године именован на волонтерску позицију председника Извршног одбора Европског првенства у ватерополу, које је изузетно успешно одржано у Београду почетком 2016.
IMG_5204

Гитариста Бошко Радојовић је добио награду Најевропљанин у области културе и уметности као један од најуспешнијих педагога на пољу гитаре.

У области екологије и прераде отпада ту награду је добила Ана Петровић Вукићевић, председница Удружења рециклера Србије.

Заменица председник Скупштине града Андреа Радуловић је истакла да се градске власти труде да Београд врате у Европу и да га приближе европским суседима, као и да буде центар региона.

„Ова награда је важна, јер се одаје признање свима који промовишу европске идеје и вредности“, поручила је Радуловић.
IMG_5194

Награду Најевропљанин добили су , између осталих, председник владе Александар Вучић, министри Небојша Стефановић И Жељко Сертић, почасни конзул Казахстана Миланка Карић, амбассадор Белорусије Владимир Николајевич Чушев. Подршку овогодишњим лауреатима из публике пружале су многе угледне личности из политичког И јавног живота Србијe, почасни конзул Белорусије Драгомир Ј. Карић.
IMG_5253

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име