Dobitnik nagrade Najevropljanin za 2015. (FOTO/VIDEO)

0
2026

Na svečanosti u Skupštini grada uručene su nagrade Najevropljanin za 2015, koju Prva evropska kuća tradicionalno dodeljuje za politiku, ekonomiju i privredu, kulturu i umetnost, preduzetništvo i menadžment. Ministarki zaduženoj za evropske integracije Jadranki Joksimović nagrada Najveropljanin dodeljena je u oblasti politike, a na skupu je rečeno da je Joksimović uspešno privela kraju prvu fazu pristupnih pregovora sa EU i Srbija je u 2015. otvorila prva pregovaračka poglavlja o pristupanju.

Ministarka je istakla da nagrade treba da budu odraz nekog dobrog rezultata i da zato nije ništa čudno u tome što se ta nagrada često dodeljuje članovima vlade.

Joksimović je istakla da je poslednje dve godine radila timski, iako je lično individualista, jer je bavljenje politikom i evropskim integracijama timski posao, koji podrazumeva zajednički rad i promenu sistema, ali i svesti i promenu ponašnja i načina rada. Joksimović je naglasila da se u Srbiju opet vraća koncept u kome se vrednuje rad i poštenje i poručila da je najvažnije da menjamo sebe. „Ne bi dobila ovu nagradu i ne bi bila prepoznata da nemam svoj tim saradnika, i ne razumem ljude koji ne pohvale svoje saradnike“, kazala je ministarka.
IMG_5198

Potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović uručila je nagradu Najevropljanin u oblasti ekonomije direktoru Energoprojekta Vladimiru Milovanoviću, čije se preduzeće našlo na međunarodnoj listi najboljih građevinskih kompanija. Milovanović je rekao da ta kompanija slavi 65 godina od osnivanja i istakao da su prošle godine postigli izuzetne rezultate. On je poručio da će Energoprojekt biti još bolji u narednom periodu i da cilj svih koji rade u privredi treba da bude što više posla i novih radnih mesta za mlade. Milovanović je izrazio uverenje da će brzo biti formirana nova vlada kako bi se nastavio oporavak srpske privrede.
IMG_5249

Nagradu Najevropljanin za 2015. u oblasti privrednog razvoja je dobio vlasnik ALCO grupe Miroljub Aleksić, koji je kreirao prvi srpski lanac hotela visoke kategorije „A hoteli“. U prethodne tri godine, ALCO grupa je investirala u svoj razvoj više od 70 miliona evra.

Izvršni direktor aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu Raša Ristivojević je dobitnik nagrade Najevropljanin godine u oblasti menadžmenta u sportu, jer je u prošle godine imenovan na volontersku poziciju predsednika Izvršnog odbora Evropskog prvenstva u vateropolu, koje je izuzetno uspešno održano u Beogradu početkom 2016.
IMG_5204

Gitarista Boško Radojović je dobio nagradu Najevropljanin u oblasti kulture i umetnosti kao jedan od najuspešnijih pedagoga na polju gitare.

U oblasti ekologije i prerade otpada tu nagradu je dobila Ana Petrović Vukićević, predsednica Udruženja reciklera Srbije.

Zamenica predsednik Skupštine grada Andrea Radulović je istakla da se gradske vlasti trude da Beograd vrate u Evropu i da ga približe evropskim susedima, kao i da bude centar regiona.

„Ova nagrada je važna, jer se odaje priznanje svima koji promovišu evropske ideje i vrednosti“, poručila je Radulović.
IMG_5194

Nagradu Najevropljanin dobili su , između ostalih, predsednik vlade Aleksandar Vučić, ministri Nebojša Stefanović I Željko Sertić, počasni konzul Kazahstana Milanka Karić, ambassador Belorusije Vladimir Nikolajevič Čušev. Podršku ovogodišnjim laureatima iz publike pružale su mnoge ugledne ličnosti iz političkog I javnog života Srbije, počasni konzul Belorusije Dragomir J. Karić.
IMG_5253

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime