Александар Вучић – Србије побеђује / ЗАВРШНА КОНВЕНЦИЈА СНС У АРЕНИ

0
2428

Председник Српске напредне странке Александар Вучић поручио је данас на завршној конвенцији листе Србија побеђује у београдској Комбанк арени да ће грађани, ако листа СНС победи на изборима, почети да осећају да могу да живе боље.

Вучић политичким противницима поручио да могу да се уједињују колико хоће, али да им то неће проћи и нагласио да је у претходне две године, захваљујући тешким и храбрим реформама, Србија стала на ноге.

„У претходне две године створени су темељи модерне Србије, уређене јавне финансије, смањен је дефицит, а држава више није пред банкротством, каква је била раније, рекао је Вучић.

Према његовим речима, влада није постигла све што је обећавала и у шта је веровала, али грађани треба да знају да је радила и да је и он сам радио напорно, да је дао све од себе и да се борио за њих.

Захваљујући таквој борби, многа разорена предузећа, попут Железаре, МСК и Митроса, поново раде, подсетио је.

„Имаћемо 1.000 Митроса, МСК, Железаре, јер ћемо да се боримо и нећемо да одустанемо ни од једног човека“, рекао је Вучић и нагласио да ће грађани, ако победи листа СНС, почети да осећају да се Србија подиже и да могу да живе боље.

IMG_1370

Он је истовремено оценио да је још тешких одлука пред нама, да ће бити потребно још зноја.

„Али, Србија коначно може све, може да расте, да се развија, да се гради, да отвара фабрике и доводи инвеститоре, да буде здравија и сигурнија“, поручио је Вучић.

Убрзани привредни раст значи, истакао је, повећање плата и пензија, бољи животни стандард, уређење школа и болница, боље образовање и школство.

Грађанима се захвалио за снагу, енергију, подршку и у тешким тренуцима, када је држава морала да прибегава тешким и непопуларним мерама, као и на томе „што је њих више болело кад њега вређају“.

„Нисмо хтели да болеснику причамо бајке, да грозницу лечимо причама и обећањима да ће бити боље. Нисмо хтели да лажемо своју земљу и децу. Одмах да вам кажем, да није било вас, подршке коју сам могао и физички да осетим, да није било вашег труда, вере, наде и заједничког сна о Србији, не знам како бих све ово прошао“, рекао је Вучић.

Политичким противницима је поручио да могу да се уједињују колико хоће, али да им то неће проћи и да неће успети да врате Србију у прошлост.

Вучић је поручио политичким противницима да они неће успети да Србију врате у прошлост, у време пљачкашких приватизација, да од земље поновно направе „европског губавца“ и да нас изолују од света и посвађају са комшијама.

Он је рекао и да се све што се могло чути у кампањи од политичке конкуренције свело на две речи – „мрзимо Вучића“, што је био једини њихов план и програм.

„А ми њих волимо и поштујемо и владаћемо тако да и њима и њиховим породицама буде боље, направићемо све да своју земљу воле мало више. Нема потребе да им одговарама речима мржње, иако није лако све то изрдржати, али сам гледао колико сте се секирали и зато вам бескрајно хвала што сте ћутали, што сте били пристојни“, истакао је Вучић.

13047886_877351465727119_1920712550676741603_o
Током кампање се, према његовим речима, чуло и да су неки вређали Словаке.

„Ја хоћу да поздравим и Словаке и Мађаре и припаднике других мањина у Србији. Има ли неког од вас у овој сали да се не радује када Асмир Колашинац донесе медаљу? Нема никога. А јесте ли видели њега да не узме тробојку и да се похвали Србијом? Нисте видели, то морамо да поштујемо, различитости су наше богатство. Морамо да чувамо мир и стабилност у нашој земљи“, истакао је Вучић.

Поручио је и да многи желе да Србија има слабу владу – политичари и тајкуни у земљи, јер знају да ће нема тог криминала који ће СНС да толерише, многи у региону да би Србију могли да малтретирају и уводе јој санкције, истичући да је све то немогуће док Србија има јаку владу, политичку стабилност и сигурност.

Када је у питању криминал, лидер СНС каже да много тога влада није стигла да „почисти“ и да ће бити времена да ко метлом почисти све што није стигла.
IMG_1934
Вучић је истакао и да за кампању ниједан тајкун није дао ни динар, већ да је финансирана у складу са законом.

„Питао бих неке друге одакле им новац, јер су им рачуни били блокирани“, рекао је Вучић, који је, иначе, најпре кратко читао припремљен говор, али је онда наставио „из главе“.

Један од најбољих српских атлетичара, бацач кугле Асмир Колашинац, захвалио је српском премијеру на свему што је учинио за атлетику, на изградњи атлетске дворане, на гаранцијама због којих је, како је рекао, Србија добила организацију Европског првенства у атлетици, али и што сада спортисти имају „најидеалније услове“.

„Колико сте много учинили за нас, не могу наћи адекватне речи да захвалим, али ми спортисти причамо другим језиком, а то је освајање медаља. У 2015. оборили смо рекорд по броју освојених медаља на међународној сцени и то све захваљујући вама“, рекао је Колашинац.

Он је додао и да када побеђује и када се пење на победничко постоље, не пење се сам, већ се с њим заједно пењу сви грађани, читав народ, читава Србија.

„И зато треба сви да будемо поносни што на челу имамо оваквог човека који нас све гура, и зато треба да останемо на овом путу, уједињени“, поручио је Колашинац.
IMG_1378
Након завршетка ове конвенције, своје утиске пренео нам је и заменик председника Покрета Снага Србије – БК и кандидат за посланика на листи Српске напредне странке Драгомир Ј. Карић. Он је поручио да је управо овај митинг показао коме Србија верује и чему Србија тежи.

„Александар Вучић је данас истакао најважнији део програма Владе. Нама само преостаје оно што нам је он поручио – да радимо, да се не плашимо и да имамо ветар у леђа и подршку многих пријатеља које је Србија стекла захваљујући мудрој политици нашег премијера“, рекао је Карић и позвао све грађане Србије да у недељу 24. априла изађу на изборе и да неће погрешити ако дају глас Српској напредној странци.
13062950_877351005727165_2257429971703248014_o
Поред Карића, ексклузивно за БКТВНеwс своје утиске изнели су и Златибор Лончар, Јадранка Јоксимовић, Никола Селаковић, Маја Гојковић и Жељко Сертић.

„Сви су имали прилику да виде енергију наших грађана, још само је потребно да се та енергија преточи у праву ствар и да грађани Србије дају глас Српској напредној странци и премијеру Александру Вучићу који ће, уверен сам, изабрати, Владу која ће наставити овим путем и направити још боље резултате“, истакао је Златибор Лончар за наш портал.

Јадранка Јоксимовић је поручила да је завршни митинг СНС-а показао колико је та странка водила позитивну кампању.

„Доста је више празних обећања и празних прича оних који су имали прилику да нешто ураде, а то нису. За последње две године смо ми као странка, на челу са премијером Александром Вучићем, показали да уз пуно рада и енергије резултат неће изостати и то је оно што грађанима нудимо и у будућности“, истакла је Јоксимовићева за БКТВНеwс.

„Дивно је видети оволико људи окупљених око једне идеје, а та идеја је, како је лепо рекао наш премијер – Србија“, рекао је Никола Селаковић за наш портал. Он је истакао да је Србија, на челу са Српском напредном странком и премијером Вучићем, постала озбиљнија, одговорнија и уређенија држава, држава која привлачи и држава која, како је навео, може свакоме да погледа слободно у лице.

„Србија је коначно почела да се буди, уверен сам да ћемо 24. априла остварити велики сан и велики резултат, и да ће грађани дати највећу могућу подршку идеји Србије коју мора да предводи јака и стабилна Влада на челу са премијером Александром Вучићем.“

Маја Гојковић истакла је да је завршна конвенција Српске напредне странке круна једне лепе, мирне и позитивне кампање.

„Убеђена сам да ће грађани Србије у недељу добро и одговорно гласати и да ће гласати за будућност Србије, а не за оне које су чак и у овој кампањи показивали мржњу“, рекла је Гојковићева за наш портал и додала да су грађани веома добро разумели поруку читаве коалиције окупљене око Српске напредне странке, а то је, како је навела, да „заиста само уједињени можемо све“.
IMG_1936
Жељко Сертић поручио је да је, када је дошла на власт, Српска напредна странка затекла велики хаос у држави и да је велики број инвестиција морао да, како је навео, буде препакован са привредницима како би им било омогућено да послују у складу са законом.

„Грађани могу да бирају – да ли ће Србија ићи путем опоравка, економског просперитета и да сваког дана будемо све бољи и бољи или да се вратимо на нека обећања која су постојала раније, а нису била испуњена“, рекао је Сертић за БКТВНеwс додавши да у овој кампањи није чуо ниједан конкретан предлог од било које опозиционе странке како нешто променити.

„Сви се ми слажемо са тим да треба повећати пензије, плате и остала социјална давања и да наши просветари треба да имају боље услове рада, али нико у опозицији није рекао како то треба урадити“, истакао је Сертић наводећи да је једини начин за то здрава привреда.

Поред функционера странке, коалиционих партнера, и многобројних активиста те странке, конвенцији су присуствовали бројни уважени гости, међу којима и бивши немачки канцелар Герхард Шредер, бивши италијански шеф дипломатије и некадашњи потпредседник Европске комисије и саветник премијера Вучића Франко Фратини, бивши аустријски канцелар Алфред Гузенбауер, као и заменик председника Државне думе и заменик секретара Генералног савета Сверуске политичке партије Јединствена Русија Сергеј Железњак.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име