Građanima Srbije u najboljoj ruskoj banji i letovalištu puna usluga za samo 15 dolara dnevno

0
2770

Gradonačelnik Sočija dao ponudu koja se ne odbija. Građanima Srbije u najboljoj ruskoj banji i najprestižnijem letovalištu puna usluga za samo 15 dolara dnevno

Zvanična delegacija olimpijskog grada Sočija posetom Valjevu završila je višednevni boravak u Srbiji, tokom kojeg su vođeni konstruktivni razgovori s visokim državnim zvaničnicima i predstavnicima lokalne samouprave.

Posebna pažnja posvećena je razvoju odnosa sa opštinama Zapadne Srbije s akcentom na proširenje turistčike saradnje i mogućnost da srpski poljoprivrednici plasiraju svoje proizvode na tržište najvećeg banjskog lečilišta i najmodernijeg letovališta u Rusiji.

Dolazak gradonačelnika Anatolija Pahomova sa delegacijom sastavljenom od najeminentnijih imena iz turističko-privrednog života grada Sočija izazvao je veliku pažnju u Valjevu. Goste iz Rusije dočekali su gradonačenik dr Slobodan Gvozdenović i predsednik Skupštine grada Milorad Ilić, privrednici, biznismeni i predstavnici privredne komore. Pozdravio ih je i potpredsednik Narodne skupštine Srbije Đorđe Milićević, koji je, između ostalog, napomenuo da u tom kraju živi čestit i vredan narod i da vredi ulagati u Valjevo.

Na sastanku je rečeno da grad na Kolubari ima suficit u saradnji sa Ruskom Federacijom, da još dosta prostora ima u širenju izvoznih potencijala proizvoda „Gorenja“, a posebno „Krušika“ u segmentu vojne industrije.

Valjevo kao centar Kolubarskog okruga u prilici je i da ponudi vrhunski proizvod – suve šljive, po kojima je poznato diljem planete, a koje još nisu dospele u većem obimu na prostor Rusije.

Gradonačenik Gvozdenović je svom kolegi iz Sočija darovao i grb Valjeva.

– Zaista sam impresioniran svim onim što sam čuo o Sočiju. To je jedan značajan grad u Rusiji, rekao bih ruski Monte Karlo – naglasio je Gvozdenović.

Soči je letnja rezidencija predsednika Rusije Vladimira Putina, mesto koje ima 300 sunčanih dana godišnje, a u kojem u istom danu kada se okupate u toplom Crnom moru, možete uzeti skije i na obližnjoj planini uživati u skijanju. Nema dana da se tamo ne organizuju prestižne manifestacije, najveći spotski događaji, a u kalendar su uvrštene i trke Formule 1.

Ono što predstavlja posebnu ponudu koja deluje više nego primamljivo jeste da za malo novca građani Srbije mogu dobiti kraljevski tretman.

– Soči je prestonica svih odmarališta Rusije. Naši turoperatori su predložili kolegama u Srbiji organizovanje turističke razmene. Kada se to desi, onda će biti uspostavljena i direktna avionska linija iz Beograda do Sočija. To su svega dva sata leta. Predložili smo veoma povoljne i veoma prihvatljive uslove za građane Srbije – programe lečenja i oporavka od oktobra do maja po ceni od 15 evra po danu! U tu cenu je uključeno sve – boravak u sanatorijumu, pun pasion, banjski tretmani. Kao gradonačelnik Sočija mogu da vam garantujem potpunu bezbednost i vrhunski konfor – istakao je Anatolij Pahomov.

Inače, inicijativa o uspostavljanju saradnje između crnomorskog grada sa gradovima u Srbiji i otvaranje avionske linije potekla je od narodnog poslanika Dragomira J. Karića, člana Parlamentarne grupe prijateljstva Srbije i Rusije. Posebno su svoj ineteres u tome pronašli osim Valjeva, Čačak i Užice u kojima je ruska delegacija boravila u utorak.

Sve što je organizovao prethodnih dana, od susreta Anatolija Pahomova sa predsednicom Narodne skupštine Srbije Majom Gojković, potpredsednikom srpskog parlamenta Vladimirom Marinkovićem, ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem, generalnim sekretarom predsednika Aleksandra Vučića Nikolom Selakovićem, pomoćnikom gradonačenika Beograda Andrejom Mladenovićem i mnogim drugim ličnostima iz javnog života naše zemlje – potvrđuje stratešku sradnju Srbije i Rusije koju veoma uspešno neguju predsednici Vladimir Putin i Aleksandar Vučić. Ovakav vid regionalnog povezivanja uvek potencira i Bogoljub Karić, predsednik PSS – BK i predsednik Udruženja industrijalaca i preduzetnika Srbije.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime