Грађанима Србије у најбољој руској бањи и летовалишту пуна услуга за само 15 долара дневно

0
2758

Градоначелник Сочија дао понуду која се не одбија. Грађанима Србије у најбољој руској бањи и најпрестижнијем летовалишту пуна услуга за само 15 долара дневно

Званична делегација олимпијског града Сочија посетом Ваљеву завршила је вишедневни боравак у Србији, током којег су вођени конструктивни разговори с високим државним званичницима и представницима локалне самоуправе.

Посебна пажња посвећена је развоју односа са општинама Западне Србије с акцентом на проширење туристчике сарадње и могућност да српски пољопривредници пласирају своје производе на тржиште највећег бањског лечилишта и најмодернијег летовалишта у Русији.

Долазак градоначелника Анатолија Пахомова са делегацијом састављеном од најеминентнијих имена из туристичко-привредног живота града Сочија изазвао је велику пажњу у Ваљеву. Госте из Русије дочекали су градоначеник др Слободан Гвозденовић и председник Скупштине града Милорад Илић, привредници, бизнисмени и представници привредне коморе. Поздравио их је и потпредседник Народне скупштине Србије Ђорђе Милићевић, који је, између осталог, напоменуо да у том крају живи честит и вредан народ и да вреди улагати у Ваљево.

На састанку је речено да град на Колубари има суфицит у сарадњи са Руском Федерацијом, да још доста простора има у ширењу извозних потенцијала производа „Горења“, а посебно „Крушика“ у сегменту војне индустрије.

Ваљево као центар Колубарског округа у прилици је и да понуди врхунски производ – суве шљиве, по којима је познато диљем планете, а које још нису доспеле у већем обиму на простор Русије.

Градоначеник Гвозденовић је свом колеги из Сочија даровао и грб Ваљева.

– Заиста сам импресиониран свим оним што сам чуо о Сочију. То је један значајан град у Русији, рекао бих руски Монте Карло – нагласио је Гвозденовић.

Сочи је летња резиденција председника Русије Владимира Путина, место које има 300 сунчаних дана годишње, а у којем у истом дану када се окупате у топлом Црном мору, можете узети скије и на оближњој планини уживати у скијању. Нема дана да се тамо не организују престижне манифестације, највећи спотски догађаји, а у календар су уврштене и трке Формуле 1.

Оно што представља посебну понуду која делује више него примамљиво јесте да за мало новца грађани Србије могу добити краљевски третман.

– Сочи је престоница свих одмаралишта Русије. Наши туроператори су предложили колегама у Србији организовање туристичке размене. Када се то деси, онда ће бити успостављена и директна авионска линија из Београда до Сочија. То су свега два сата лета. Предложили смо веома повољне и веома прихватљиве услове за грађане Србије – програме лечења и опоравка од октобра до маја по цени од 15 евра по дану! У ту цену је укључено све – боравак у санаторијуму, пун пасион, бањски третмани. Као градоначелник Сочија могу да вам гарантујем потпуну безбедност и врхунски конфор – истакао је Анатолиј Пахомов.

Иначе, иницијатива о успостављању сарадње између црноморског града са градовима у Србији и отварање авионске линије потекла је од народног посланика Драгомира Ј. Карића, члана Парламентарне групе пријатељства Србије и Русије. Посебно су свој инетерес у томе пронашли осим Ваљева, Чачак и Ужице у којима је руска делегација боравила у уторак.

Све што је организовао претходних дана, од сусрета Анатолија Пахомова са председницом Народне скупштине Србије Мајом Гојковић, потпредседником српског парламента Владимиром Маринковићем, министром трговине, туризма и телекомуникација Расимом Љајићем, генералним секретаром председника Александра Вучића Николом Селаковићем, помоћником градоначеника Београда Андрејом Младеновићем и многим другим личностима из јавног живота наше земље – потврђује стратешку срадњу Србије и Русије коју веома успешно негују председници Владимир Путин и Александар Вучић. Овакав вид регионалног повезивања увек потенцира и Богољуб Карић, председник ПСС – БК и председник Удружења индустријалаца и предузетника Србије.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име