Гојковићева: С Турском смо изградили чврсте односе / Посланик Карић интезивно учествовао у разговорима

0
2472

Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић се током трајања 141. заседања Интерпарламентарне уније састала са скоро свим делегацијама из 150 земаља.

У Београду борави 77 председника националних парламената, 66 потпредседника и више од 2.000 парламентараца, а разговорима је присуствовао и народни посланик Драгомир Ј. Карић, који је интензивно учествовао у припремама једног од најзначајнијих догађаја у свету ове године.

Председница Скупштине Маја Гојковић се данас са председником Велике народне скупштине Турске Мустафом Шентопом сложила да су политички односи између две државе на до сада највишем нивоу и да велики број званичних сусрета, пре свега председника Србије Александра Вучића и председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, доприносе да они јачају. Томе у прилог иде и отварање радова за будући ауто-пут Београд-Сарајево у оквиру трилатералне сарадње Србије, Турске и Босне и Херцеговине приликом недавне посете турског председника.

Потом је уследио састанак са првим замеником председавајућег Представничког дома Босне и Херцеговине Небојшом Радмановићем, а током дана сусрела се и са званичним делегацијама Индије, Ирана, Вијетнама, Џибутија, Катара.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име