Gojkovićeva: S Turskom smo izgradili čvrste odnose / Poslanik Karić intezivno učestvovao u razgovorima

0
2445

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković se tokom trajanja 141. zasedanja Interparlamentarne unije sastala sa skoro svim delegacijama iz 150 zemalja.

U Beogradu boravi 77 predsednika nacionalnih parlamenata, 66 potpredsednika i više od 2.000 parlamentaraca, a razgovorima je prisustvovao i narodni poslanik Dragomir J. Karić, koji je intenzivno učestvovao u pripremama jednog od najznačajnijih događaja u svetu ove godine.

Predsednica Skupštine Maja Gojković se danas sa predsednikom Velike narodne skupštine Turske Mustafom Šentopom složila da su politički odnosi između dve države na do sada najvišem nivou i da veliki broj zvaničnih susreta, pre svega predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, doprinose da oni jačaju. Tome u prilog ide i otvaranje radova za budući auto-put Beograd-Sarajevo u okviru trilateralne saradnje Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine prilikom nedavne posete turskog predsednika.

Potom je usledio sastanak sa prvim zamenikom predsedavajućeg Predstavničkog doma Bosne i Hercegovine Nebojšom Radmanovićem, a tokom dana susrela se i sa zvaničnim delegacijama Indije, Irana, Vijetnama, Džibutija, Katara.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime