Dragomir J. Karić uručio „Dragačevskog pobednika“ najboljem trubaču i poručio: Saboru u Guči potrebne promene, mora da se angažuje Ministarstvo kulture!

0
2883

Manifestaciji treba vratiti izvornu koncepciju, a za 60. Sabor svi mi koji želimo njegovu afirmaciju moramo ozbiljno da se pripremimo, kaže narodni poslanik koji je u ime Karić fondacije statuetu svečano predao Elvisu Bajramoviću iz Bojnika

Završen je 59. Sabor u Guči, a među onima koji će ga pamtiti za ceo život je zasigurno Elvis Bajramović iz Bojnika, koji se ovenčao prestižnom titulom najboljeg trubača.

Statuetu „Dragačevski pobednik“, koju tradicionalno dodeljuje Karić fondacija, svečano mu je uručio narodni poslanik Dragomir J. Karić. Ova pozlaćena replika Spomenika trubaču smeštenog u centru Guče, kojeg je varošici u čast čuvene manifestacije darovala Karić fondacija, uvek će ga podsećati na dan kada, kako sam reče, nije mogao da veruje da je proglašen za najboljeg na takmičenju koje je postalo istinski brend Srbije i koje svakog avgusta okupi oko pola miliona saboraša sa svih strana sveta.

– Bilo je zaista odlično, organizacija na visokom nivou. Ovogodišnja manifestacija je još jedan dokaz da Srbija treba da posveti posebnu pažnju jednom ovakvom događaju. Mislim prevashodno na Ministarstvo kulture, ali i na sve nas koji želimo afirmaciju Sabora, jer on predstavlja nešto jedinstveno na svetu – istakao je narodni poslanik Dragomir J. Karić.

On je dodao da su godine ulaganja u manifestaciju dale rezultate, ali da je potrebno još se pozabaviti ovim fenomenom zvanim Sabor u Guči i da će porodica Karić, sa Bogoljubom na čelu, dati svoj poseban doprinos kako bi jubilarno takmičenje trubača naredne godine bilo po najvišim svetskim standarima.

– Zadovoljstvo mi je bilo da razgovaram sa ljudima koji su na Sabor doputovali čak iz Argentine, Bolivije, Čilea, Brazila, Australije… Bilo je mnoštvo onih čije su domovine zemlje Zapadne Evrope, i naravno onih koji su pristigli iz država u okruženju. Ostaje nam da se za 60. Sabor u Guči svi vrlo ozbiljno pripremimo. Naravno, i mi kao Karić fondacija, i da vidimo s organizatorima da se vrati ona izvorna koncepcija koja je godinama krasila manifestaciju – poručio je Dragomir J. Karić i podsetio da je porodica Karić uvek negovala iskrene simpatije prema Saboru:

– Sreten Karić je svojevremeno inicirao izgradnju Spomenika trubaču, nesluteći da će to mesto postati kultno mesto za fotografisanje, druženje, sklapanje poznanstava, i davanje svih mogućih obećanja mladih parova jedno drugome… Eto, na neki način je i Sreten zajedno sa tom Gučom, koju je mnogo voleo, ušao u legendu.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime