У СЕ И У СВОЈЕ КЉУСЕ! Јер, програмски циљеви су јасни. Ако ништа друго, а оно Карићево…

0
3244

Убеђен сам да су Војвођани кренули  правим путем. Пре свега, јер су Суботичани, после деценије апстиненције, као ПСС- БК , самостално изашли на локалне изборе. Истина само у две месне заједнице . И нису се преварили. Ушли су у трку у последњи час и са непотпуним листама у обе месне заједнице прешли цензус.Чак и без контролора на изборним местима.

Ако ништа друго, Суботичани су проверили себе у оном што је најбитније – колико њихови програмски циљеви и активности наилазе на одобравање грађана. Конкретно – бирача.

Избори још нису расписани, али је неспорно да ће почетком идуће године бити редовни  на сви нивоима – од локалних, покрајинских до републичких. И у праву су они који мисле да се већ касни са припремама.У чему? Па, зар  није месна  заједница где се се људи најбоље познају, где су им проблеми најчешће исти и где је најтеже било кога преварити. Дакле, прво се вратити оној прастарој: У се и у своје кљусе!.

Дакле, случајно или не, свеједно, поред конституисања органа после избора Покрајинског одбора, сама од себе се наметнула тема – да ли је ПСС – БК  кадар да сутра изађе и са киме, или сам, на изборе који нас очекују почетком идуће године.

Разговор је био спонтан.  Али, веома занимљив. У сваком случају – најбитније је да су се определили да искористе време и у првом кораку сами себе измере. Пре свега, колико је који  општински одбор  организационо спремна да изнесе на својим плећима ни мало лак и једноставан посао.

Јер, програмски циљеви су јасни. Ако ништа друго, а оно Карићево: Србија мора да ради,гради и рађа – не само да је довољно широко да се сместе сви најбитнији и најважнији циљеви у расту једне нове Србије, већ су и инспиративни у сваком погледу. И не ограничавају ПСС- БК ни да иде сам као Покрет, али и да се прикључи коалицију у којој је био и у ранијим изборима од када СНС  постоји.

Дакле, озбиљни људи, искусни  у политичком раду, али и одавно без непосредног учешћа у припреми сопственог чланства када је реч о изборној технологији, лако су закључили да је први корак да  сами себе измере. У сваком погледу. Од кандидата, од потребног броја потписа, од људи  у пласирању својих и локалних  програмских циљева,  до потребног броја  контролоре на изборним местима, ако би ишли самостално.

И закључили – то је посао који ће следећих недеља ангажовати све општинске одборе у Војводини, јер – било да иду сами или са неким у коалицији –  партнер је вредан онолико колико је у стању да реално сам себе измери и да се представи јавности.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име