Драгомир Ј. Карић уручио „Драгачевског победника“ најбољем трубачу и поручио: Сабору у Гучи потребне промене, мора да се ангажује Министарство културе!

0
2917

Манифестацији треба вратити изворну концепцију, а за 60. Сабор сви ми који желимо његову афирмацију морамо озбиљно да се припремимо, каже народни посланик који је у име Карић фондације статуету свечано предао Елвису Бајрамовићу из Бојника

Завршен је 59. Сабор у Гучи, а међу онима који ће га памтити за цео живот је засигурно Елвис Бајрамовић из Бојника, који се овенчао престижном титулом најбољег трубача.

Статуету „Драгачевски победник“, коју традиционално додељује Карић фондација, свечано му је уручио народни посланик Драгомир Ј. Карић. Ова позлаћена реплика Споменика трубачу смештеног у центру Гуче, којег је варошици у част чувене манифестације даровала Карић фондација, увек ће га подсећати на дан када, како сам рече, није могао да верује да је проглашен за најбољег на такмичењу које је постало истински бренд Србије и које сваког августа окупи око пола милиона сабораша са свих страна света.

– Било је заиста одлично, организација на високом нивоу. Овогодишња манифестација је још један доказ да Србија треба да посвети посебну пажњу једном оваквом догађају. Мислим превасходно на Министарство културе, али и на све нас који желимо афирмацију Сабора, јер он представља нешто јединствено на свету – истакао је народни посланик Драгомир Ј. Карић.

Он је додао да су године улагања у манифестацију дале резултате, али да је потребно још се позабавити овим феноменом званим Сабор у Гучи и да ће породица Карић, са Богољубом на челу, дати свој посебан допринос како би јубиларно такмичење трубача наредне године било по највишим светским стандарима.

– Задовољство ми је било да разговарам са људима који су на Сабор допутовали чак из Аргентине, Боливије, Чилеа, Бразила, Аустралије… Било је мноштво оних чије су домовине земље Западне Европе, и наравно оних који су пристигли из држава у окружењу. Остаје нам да се за 60. Сабор у Гучи сви врло озбиљно припремимо. Наравно, и ми као Карић фондација, и да видимо с организаторима да се врати она изворна концепција која је годинама красила манифестацију – поручио је Драгомир Ј. Карић и подсетио да је породица Карић увек неговала искрене симпатије према Сабору:

– Сретен Карић је својевремено иницирао изградњу Споменика трубачу, неслутећи да ће то место постати култно место за фотографисање, дружење, склапање познанстава, и давање свих могућих обећања младих парова једно другоме… Ето, на неки начин је и Сретен заједно са том Гучом, коју је много волео, ушао у легенду.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име