Dragomir J. Karić prisustvovao humanitarnoj manifestaciji „Spasimo decu u saobraćaju“(Video)

0
2450

Narodni poslanik Dragomir J. Karić i delegacija Pokreta SNAGA SRBIJE Bogoljub Karić prisustvovali su danas u Kaoniku kraj Kruševca, humanitarnoj manifestaciji „Spasimo decu u saobraćaju“ koja se održava u okviru smotre folklora Balkana.

Udruženje Marka Cara Milovanovića, koji je organizator ove manifestacije, godinama čuva uspomenu na tragično stradalog kaoničana i folklorasa, okupljanjem folklornih ansambala sa teritoriije Balkana.

U ovom kraju su se za veoma kratko vreme dogodile četiri saobraćajne nesreće sa tri smrtna ishoda, stoga ovo Udruženje ima samo jedan cilj – bezbednost dece i mladih u saobraćaju.

„Ne smemo dozvoliti da Srbija gubi na ovako tragičan način mlade živote. Ne smemo dozvoliti da glavne i prometne ulice ne budu osvetljene, označene. Učestvovaćemo u razradnji i realizaciji projekata koji se tiču bezbednosti dece i mladih u saobraćaju i neka nam ova manifestacija bude podsetnik na to“, kaže Dragomir J. Karić.

Kao i svake godine, manifestaciji prisustvuje na stotine poštovalaca, ali i negovatelja narodne tradicije iz Republike Srpske, Makedonije, Rumunije, Crne Gore, Kosova i Metohije, ali i mnogih drugih zemalja.

Svi oni svojim umećem, igrom i pesmom, predstavljaju tradiciju svojih naroda i država.

Kao i svake godine smotru su podržali Savet za saobraćaj Grada Kruševca, Kulturno-prosvetna zajednica, Grad Kruševac.

FOTO: Radoslav Stevanović

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime