Драгомир Ј. Карић присуствовао хуманитарној манифестацији „Спасимо децу у саобраћају“(Видео)

0
2418

Народни посланик Драгомир Ј. Карић и делегација Покрета СНАГА СРБИЈЕ Богољуб Карић присуствовали су данас у Каонику крај Крушевца, хуманитарној манифестацији „Спасимо децу у саобраћају“ која се одржава у оквиру смотре фолклора Балкана.

Удружење Марка Цара Миловановића, који је организатор ове манифестације, годинама чува успомену на трагично страдалог каоничана и фолклораса, окупљањем фолклорних ансамбала са териториије Балкана.

У овом крају су се за веома кратко време догодиле четири саобраћајне несреће са три смртна исхода, стога ово Удружење има само један циљ – безбедност деце и младих у саобраћају.

„Не смемо дозволити да Србија губи на овако трагичан начин младе животе. Не смемо дозволити да главне и прометне улице не буду осветљене, означене. Учествоваћемо у разрадњи и реализацији пројеката који се тичу безбедности деце и младих у саобраћају и нека нам ова манифестација буде подсетник на то“, каже Драгомир Ј. Карић.

Као и сваке године, манифестацији присуствује на стотине поштовалаца, али и неговатеља народне традиције из Републике Српске, Македоније, Румуније, Црне Горе, Косова и Метохије, али и многих других земаља.

Сви они својим умећем, игром и песмом, представљају традицију својих народа и држава.

Као и сваке године смотру су подржали Савет за саобраћај Града Крушевца, Културно-просветна заједница, Град Крушевац.

ФОТО: Радослав Стевановић

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име