Карић и Мировић о извозним шансама Војводине: Јакутија заинтересована за наше пољопривредне производе

0
2213

За Србију је овог тренутка веома важно долазак што већег броја инвеститора, закључено је на састанку коме су присуствовали народни посланик и заменик председника Поректа СНАГА СРБИЈЕ-БК Драгомир Ј. Карић, његови сарадници и председник Покрајинске владе Игора Мировића.

„Једна од најзначајнијих Република Руске Федерације, Јакутија, жели да има блиске и братске односе с Војводином, и јачу сарадњу на свим пољима. Јакутија има око милион становника, огромну потребу за пољопривредним производима и знањем које проистиче из војвођанског Института за пољопривреду и Пољопривредног факултета при Универзитету у Новом Саду“, рекао је др Тихомир Симић, потпредседник Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК и председавајући Међународног форума о чистим енергетским технологијама.

Симић, који је присуствовао састанку у Покрајинској влади, подсетио је ће 26. и 27. септембра у великој сали Скупштине Војводине под слоганом “Чиста енергија шанса за све” бити одржан 11. међународни форуму о чистим енергетским технологијама.

“Земља партнер ове године биће Белорусија. Форум ће бити добра прилика да се размене искустава када су у питању пројекти из домена чистих енергетских технологија. Истовремено, биће присутан и велики број инвеститора, што је шанса за покретање пројетака из домена енергетске ефикасности, коришћења биогаса, биомасе”, рекао је Симић и додао:

“Уз подршку Покрајинске владе, председника Покрајинске владе Игора Мировића, покрајинских секретара који прате чисте енергетске технологије моћи ћемо да дамо изузетан допринос покретању свега тога у години која је испред нас.”

Састанку у Покрајинској влади присуствовали су и председник Надзорног одбора Покрета СНАГА СРБИЈЕ БК Милош Вучинић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име