Никола Селаковић: Добра правна основа неопходан услов за добру економску сарадњу са Казахстаном (фото/видео)

0
2075


Министар правде Никола Селаковић састао се са замеником министра иностраних послова Казахстана Алексеј Волковим, као и амбасадором Казахстана Њ.Е. Нурбахом Рустемовим, са којима је разговарао о унапређењу сарадње између Србије и Казахстана.

Селаковић и Волков су се усагласили да су Казахстан и Србија две пријатељске земље, које имају традиционално добру сарадњу, али коју је потребно даље унапређивати.

Говорећи о правној сарадњи, они су указали да је неопходно и у области међународне праве помоћи унапредити односе две државе, кроз јачање сарадње два министарства правде, као и потписивањем нових билатералних уговора.

Селаковић је навео да је добра правна основа неопходан услов и за јачање економских односа две државе, као и да постоји много привредних могућности, од туризма и металске индустрије, преко хидроенергетског потенцијала до пољопривредне производње, у којима Србија и Казахстан могу пронаћи заједнички интерес.

Заменик министра иностраних послова Алексеј Волков истакао је да Србија и Казахстан имају доста тога заједничког и да је сарадњу потребно унапредити у свим оним областима, које доносе добробит за обе државе.

http://www.mpravde.gov.rs/vest/9064/dobra-pravna-osnova-neophodan-uslov-za-dobru-ekonomsku-saradnju.php

IMG_0051

IMG_0060

IMG_0056

IMG_0047

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име