РАСИМ ЉАЈИЋ: Мешовити комитет са Казахстаном до краја августа (фото/видео)

0
2029


Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са замеником министра иностраних послова Казахстана Алексејем Волковом, са којим је разговарао о унапређењу укупних билатералних односа и развоју економске сарадње две земље.

Потпредседник Владе Љајић и заменик министра Волков су том приликом констатовали да би добар искорак у учвршћивању економске сарадње Србије и Казахстана представљало потписивање споразума о сарадњи у области туризма, информационо – комуникационих технологија и заједничком наступу на трећим тржиштима. Такође је корисно, истакли су саговорници, да прва седница мешовитог комитета за економску сарадњу две земље буде одржана до краја августа ове године.

Говорећи о могућностима за повећање обима робне размене, Љајић и Волков су се сагласили, да је позитивно то што Србија и Казахстан имају закључен Споразум о слободној трговини који омогућује бесцарински промет за 98 одсто од свих производа.

Потпредседник Владе Љајић је током састанка истакао интерес Србије за бесцарински извоз аутомобила на тржиште Царинске уније Русије, Белорусије и Казахстана, нагласивши притом да се руска страна слаже са могућношћу бесцаринског извоза српских возила на поменуто тржиште, али да се чека став белоруске и казахстанске владе. У том смислу, казао је он, Србија очекује позитивно мишљење од Белорусије и Казахстана.

http://mtt.gov.rs/slider/mesoviti-komitet-sa-kazahstanom-do-kraja-avgusta/?lang=cir

IMG_0012

IMG_0002

DSC_6013

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име