RASIM LJAJIĆ: Mešoviti komitet sa Kazahstanom do kraja avgusta (foto/video)

0
2036


Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa zamenikom ministra inostranih poslova Kazahstana Aleksejem Volkovom, sa kojim je razgovarao o unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa i razvoju ekonomske saradnje dve zemlje.

Potpredsednik Vlade Ljajić i zamenik ministra Volkov su tom prilikom konstatovali da bi dobar iskorak u učvršćivanju ekonomske saradnje Srbije i Kazahstana predstavljalo potpisivanje sporazuma o saradnji u oblasti turizma, informaciono – komunikacionih tehnologija i zajedničkom nastupu na trećim tržištima. Takođe je korisno, istakli su sagovornici, da prva sednica mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju dve zemlje bude održana do kraja avgusta ove godine.

Govoreći o mogućnostima za povećanje obima robne razmene, Ljajić i Volkov su se saglasili, da je pozitivno to što Srbija i Kazahstan imaju zaključen Sporazum o slobodnoj trgovini koji omogućuje bescarinski promet za 98 odsto od svih proizvoda.

Potpredsednik Vlade Ljajić je tokom sastanka istakao interes Srbije za bescarinski izvoz automobila na tržište Carinske unije Rusije, Belorusije i Kazahstana, naglasivši pritom da se ruska strana slaže sa mogućnošću bescarinskog izvoza srpskih vozila na pomenuto tržište, ali da se čeka stav beloruske i kazahstanske vlade. U tom smislu, kazao je on, Srbija očekuje pozitivno mišljenje od Belorusije i Kazahstana.

http://mtt.gov.rs/slider/mesoviti-komitet-sa-kazahstanom-do-kraja-avgusta/?lang=cir

IMG_0012

IMG_0002

DSC_6013

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime