Миланка Карић почасни конзул Казахстана (фото-видео)

0
2393


Заменик министра спољник послова Казахстана Њ.Е. Алексеј Јурјевич Волков и амбасадор Казахстана у Будимпешти Њ.Е. Нурбах Рустемов бораве у дводневној посети Београду током које ће са српским званичницима одржати низ билатералних састанака.

Другог дана посете, Волков и Рустемов присуствоваће свечаности поводом отварања почасног конзулата Републике Казахстан у Републици Србији као и именовања народне посланице Миланке М. Карић за почасног конзула. Током пре поднева Волкова и Рустемова примио је министар правде Никола Селаковић а планирани су сурети и са председником Србије Томиславом Николићем и министрима: Ивицом Дачићем и Расимом Љајићем.

Заменик министра спољних послова и амбасадор Казахстана, у присуству народних посланика Миланке и Драгомира Ј. Карића, обишли су Руски некропољ, Руску цркву где је Волков по сопственој жељи посетио гроб руског генерала Петра Николајевича Врангела, вође антибољшевичког покрета у Руском грађанском рату а примио их је и патријарх српски господин Г. Иринеј.

Иначе, Миланка М. Карић коју је влада Србије, на предлог Републике Казахстан, именовала за почасног конзула председник је посланичке групе пријатељства Србије са Казахстаном и она је уважене госте дочекала у просторијама почасног конзулата.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име