Milanka Karić počasni konzul Kazahstana (foto-video)

0
2416


Zamenik ministra spoljnik poslova Kazahstana NJ.E. Aleksej Jurjevič Volkov i ambasador Kazahstana u Budimpešti NJ.E. Nurbah Rustemov borave u dvodnevnoj poseti Beogradu tokom koje će sa srpskim zvaničnicima održati niz bilateralnih sastanaka.

Drugog dana posete, Volkov i Rustemov prisustvovaće svečanosti povodom otvaranja počasnog konzulata Republike Kazahstan u Republici Srbiji kao i imenovanja narodne poslanice Milanke M. Karić za počasnog konzula. Tokom pre podneva Volkova i Rustemova primio je ministar pravde Nikola Selaković a planirani su sureti i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i ministrima: Ivicom Dačićem i Rasimom Ljajićem.

Zamenik ministra spoljnih poslova i ambasador Kazahstana, u prisustvu narodnih poslanika Milanke i Dragomira J. Karića, obišli su Ruski nekropolj, Rusku crkvu gde je Volkov po sopstvenoj želji posetio grob ruskog generala Petra Nikolajeviča Vrangela, vođe antiboljševičkog pokreta u Ruskom građanskom ratu a primio ih je i patrijarh srpski gospodin G. Irinej.

Inače, Milanka M. Karić koju je vlada Srbije, na predlog Republike Kazahstan, imenovala za počasnog konzula predsednik je poslaničke grupe prijateljstva Srbije sa Kazahstanom i ona je uvažene goste dočekala u prostorijama počasnog konzulata.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime