Nikola Selaković: Dobra pravna osnova neophodan uslov za dobru ekonomsku saradnju sa Kazahstanom (foto/video)

0
1855


Ministar pravde Nikola Selaković sastao se sa zamenikom ministra inostranih poslova Kazahstana Aleksej Volkovim, kao i ambasadorom Kazahstana NJ.E. Nurbahom Rustemovim, sa kojima je razgovarao o unapređenju saradnje između Srbije i Kazahstana.

Selaković i Volkov su se usaglasili da su Kazahstan i Srbija dve prijateljske zemlje, koje imaju tradicionalno dobru saradnju, ali koju je potrebno dalje unapređivati.

Govoreći o pravnoj saradnji, oni su ukazali da je neophodno i u oblasti međunarodne prave pomoći unaprediti odnose dve države, kroz jačanje saradnje dva ministarstva pravde, kao i potpisivanjem novih bilateralnih ugovora.

Selaković je naveo da je dobra pravna osnova neophodan uslov i za jačanje ekonomskih odnosa dve države, kao i da postoji mnogo privrednih mogućnosti, od turizma i metalske industrije, preko hidroenergetskog potencijala do poljoprivredne proizvodnje, u kojima Srbija i Kazahstan mogu pronaći zajednički interes.

Zamenik ministra inostranih poslova Aleksej Volkov istakao je da Srbija i Kazahstan imaju dosta toga zajedničkog i da je saradnju potrebno unaprediti u svim onim oblastima, koje donose dobrobit za obe države.

http://www.mpravde.gov.rs/vest/9064/dobra-pravna-osnova-neophodan-uslov-za-dobru-ekonomsku-saradnju.php

IMG_0051

IMG_0060

IMG_0056

IMG_0047

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime