Dačić održao sastanak sa ambasadorom Belorusije / Karić podržao nastavak sardnje

0
1523

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je ambasadora Republike Belorusije u Srbiji Valerija Briljova.

Sastanku je prisustvovao i narodni poslanik i predsednik Poslaničke grupe prijateljatva Srbije sa Belorusijom Dragomir J. Karić koji je svojim dugogodišnjim radom doprineo razvoju bilateralnih odnosa između dve zemlje.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić ocenio je da su bilateralni odnosi između dve zemlje uvek bili dobri i izrazio spremnost da na funkciji predsednika Narodne skupštine doprinese njihovom daljem razvoju kroz jačanje parlamentarne saradnje.

Ambasador Briljov se složio da su odnose dve zemlje dobri, ističući da pored političkog dijaloga koji je razvijen, Srbiju i Belorusiju povezuje i prijateljstvo između dva naroda. Ukazao je da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomske saradnje između dve zemlje, kao i da u Belorusiji postoji veliko interesovanje za turističku ponudu Srbije.

Sagovornici su razgovarali o mogućnostima daljeg unapređenja saradnje između dva parlamenta kroz nastavak saradnje parlamentarnih odbora i grupa prijateljstava koje postoje u oba parlamenta, kao i kroz razmene poseta predsednika parlamenata. Predsednik Narodne skupštine ponovio je, ranije upućene pozive Nataliji Kočanovoj, predsednici Saveta Republike Narodne skupštine i Vladimiru Andrejčenku, predsedniku Predstavničkog doma Republike Belorusija da posete Srbiju.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime