Богољуб Карић у Нишу: Планирам да се активирам

0
1977

Уз чашицу сладоледа о великим плановима…

Браћа Карић у центру Ниша уживају у домаћем сладоледу у башти познате нишке посластичаре… то је био данас призор који је изненадио пролазнике који су овог поподнева прошетали главним градским тргом.

Лежерно разговарајући међусобно уз бројне погледе, Богољуб Карић и Драгомир Карић поздрављали су Нишлије које су прилазиле да се сликају.

„Изненађен сам да ме оволики број Нишлија препознао. Драго ми је да људи желе да се сликају са нама и што нас овако љубазно поздрављају. Увек се у Нишу осећам дивно а тако је и данас“, почео је разговор Богољуб Карић.

Породица Карић била је гост на свечаној церемонији на којој је амбасадор САД у Србији Ентони Годфри са професорком др Добрилом Станковић Ђорђевић, деканицом Медицинског факултета Универзитета у Нишу, а у присуству представника америчке војске као и професора др Драгана Милића, председника Српско-америчког друштва, отворио најсавременију лабораторију за генетска истраживања у Нишу.

Како Карићи кажу, професор Милић је велики њихов пријатељ и лауреат награде „Браћа Карић“.

„Ми подржавамо професора Милића у свему што ради. Све што ради има светски ниво који је потребан не само Нишу већ читавој Србији. Свака иницијатива и сваки помак је добар за све нас. Таквих Срба у свету има много и веома је важно када се ти људи врате, доносе искуства и стечене везе користе да свима нама буде боље“, каже Богољуб Карић.

Он истиче да је задивљен новим нишким Универзитетским клиничким центром, помиње да је свакако све то заслуга министарства здравља као и самог председника Србије. Здравство се након више деценија стагнирања покреће на боље, подвлачи.

Како се приближава и све гласније говори о изборима, да ли можемо да очекујемо да и Вас видимо да као такмац будете у тој политичкој трци? Да ли ћете се политички активирати?

„Планирам да се активирам у свим економским сверама колико могу“.

Ништа политика?

„То је највећа политика. Има ли веће политике данас? 120 000 људи је под мојом командом, директно 33 и 87 000 индиректно у производњи. Сви они раде на милионима квадратних метара који се граде у 48 држава. Од Берлина, преко Хановера, Штутгарта, Минхена, Русије, Белорусије и Казахстана. Планирамо да радимо и овде свакако и радује нас то“, најављује Карић.

Како се из Београда види наша јужна пруга?

„Београд, кад кажем Београд мислим на политичарте београдске и српске, они су запоставили и сам Београд и Србију и све што постоји код нас. Тек последњих шест-седам година можемо да кажемо, доласком Вучића да се ствари полако буде, без обзира на све критике. Нема непогрешивих људи – само је Бог безгрешан. Пуно се ради и то је чињеница“, каже Карић.

Он додаје да ће проћи можда деценија и Ниш ће бити центар овог дела региона, укључујући Бугарску, Македонију, Црну Гору и Босну, то јој гарантује и добар географски положај, истиче. Ниш има шансу да поново буде престоница нових технологија, завршава Карић за Нишке Вести. https://niskevesti.rs/bogoljub-karici-u-nisu-planiram-da-se-aktiviram/

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име