Дачић одржао састанак са амбасадором Белорусије / Карић подржао наставак сардње

0
1530

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је амбасадора Републике Белорусије у Србији Валерија Бриљова.

Састанку је присуствовао и народни посланик и председник Посланичке групе пријатељатва Србије са Белорусијом Драгомир Ј. Карић који је својим дугогодишњим радом допринео развоју билaтералних однoса између две земље.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић оценио је да су билатерални односи између две земље увек били добри и изразио спремност да на функцији председника Народне скупштине допринесе њиховом даљем развоју кроз јачање парламентарне сарадње.

Амбасадор Бриљов се сложио да су односе две земље добри, истичући да поред политичког дијалога који је развијен, Србију и Белорусију повезује и пријатељство између два народа. Указао је да постоји велики простор за унапређење економске сарадње између две земље, као и да у Белорусији постоји велико интересовање за туристичку понуду Србије.

Саговорници су разговарали о могућностима даљег унапређења сарадње између два парламента кроз наставак сарадње парламентарних одбора и група пријатељстава које постоје у оба парламента, као и кроз размене посета председника парламената. Председник Народне скупштине поновио је, раније упућене позиве Наталији Кочановој, председници Савета Републике Народне скупштине и Владимиру Андрејченку, председнику Представничког дома Републике Белорусија да посете Србију.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име