Амбасадорка Румуније у посети код посалника Карића (ВИДЕО)

0
1501

Народни посланик Драгомир Ј. Карић примио је у посету новоименовану амбасадорку Румуније у Србији Њену Екселнцију Силвију Давидоју са сарадником.

У пријатељском разговору разматране су могућности успостављања конструктивнијих односа у погледу јачања сарадње на нивоу парламената и посланичких група, у областима културе, спорта, туризма, превасходно јачању економије и трговине.

Констатовано је да ти односи заостају за добрим политичким односима који су интезивни и садржајни на билатералном и мултилатералном плану а то су уредили наш председник Александар Вучић и његов колега у Румунији, Клаус Јоханис. Потврђени су одлични И традиционално пријатељски односи наша два народа. Србија је захвална Румунији на принципијелном ставу по питању Косова и Метохије и то представља стабилан основ за још бољу сарадњу.

– На нама је, као на народној дипломатији, парламентарној групи и наравно свим бизнисменима, да повећамо сарадњу у свим областима, поготово у области економије. Црно море није далеко с обзиром да Србија нема море. Предстоје сусрети парламетарних група Румуније и Србије где ћемо на једном већем састанку у другом формату донети одређене договоре за будућу сарадњу – рекао је Драгомир Карић.

Амбасадорка је исказала задовољство и част што се састала са послаником Карићем обзиром на то да је он један од дугогодишњих чланова Групе српско-румунског пријатељства у српском парламенту.

– Веома ценим време које ми је посветио посланик Карић, имали смо врло плодну дискусију, покрили смо не само аспекте политичког дијалога између наше две земље и потребу да ојачамо односе на нивоу парламента, што ћемо и учинити неким конкретним корацима у наредном периоду, већ смо имали и врло посвећену расправу о економским односима и сложили смо се око чињенице да је потенцијал између наше две земље огроман и, да бисмо требали учинити све што је у нашој моћи да повећамо контакте између економских актера у Румунији и Србији. Дефинитивно ћемо се потрудити да, у месецима и годинама пред нама, окупимо што више компанија из обе земље и имамо плодну размену пројеката између наше две економије – изјавила је амбасадорка Давидоју.

Састанку је присуствовала и Љубица Вукотић, директорка фондације „Браћа Карић“ која је госте информисала о активностима, додели награда, сјајној традицији Фондације.

– Разговарали смо и о спорту и талентима у обе наше земље, које треба подржати и охрабрити јер су они прави амбасадори наших нација, као што су Новак Ђоковић овде и Симона Халеп у Румунији. Сигурна сам да ово неће бити последњи састанак са господином Карићем. закључила је амбасадорка Давидоју.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име