Ambasadorka Rumunije u poseti kod posalnika Karića (VIDEO)

0
1424

Narodni poslanik Dragomir J. Karić primio je u posetu novoimenovanu ambasadorku Rumunije u Srbiji Njenu Ekselnciju Silviju Davidoju sa saradnikom.

U prijateljskom razgovoru razmatrane su mogućnosti uspostavljanja konstruktivnijih odnosa u pogledu jačanja saradnje na nivou parlamenata i poslaničkih grupa, u oblastima kulture, sporta, turizma, prevashodno jačanju ekonomije i trgovine.

Konstatovano je da ti odnosi zaostaju za dobrim političkim odnosima koji su intezivni i sadržajni na bilateralnom i multilateralnom planu a to su uredili naš predsednik Aleksandar Vučić i njegov kolega u Rumuniji, Klaus Johanis. Potvrđeni su odlični I tradicionalno prijateljski odnosi naša dva naroda. Srbija je zahvalna Rumuniji na principijelnom stavu po pitanju Kosova i Metohije i to predstavlja stabilan osnov za još bolju saradnju.

– Na nama je, kao na narodnoj diplomatiji, parlamentarnoj grupi i naravno svim biznismenima, da povećamo saradnju u svim oblastima, pogotovo u oblasti ekonomije. Crno more nije daleko s obzirom da Srbija nema more. Predstoje susreti parlametarnih grupa Rumunije i Srbije gde ćemo na jednom većem sastanku u drugom formatu doneti određene dogovore za buduću saradnju – rekao je Dragomir Karić.

Ambasadorka je iskazala zadovoljstvo i čast što se sastala sa poslanikom Karićem obzirom na to da je on jedan od dugogodišnjih članova Grupe srpsko-rumunskog prijateljstva u srpskom parlamentu.

– Veoma cenim vreme koje mi je posvetio poslanik Karić, imali smo vrlo plodnu diskusiju, pokrili smo ne samo aspekte političkog dijaloga između naše dve zemlje i potrebu da ojačamo odnose na nivou parlamenta, što ćemo i učiniti nekim konkretnim koracima u narednom periodu, već smo imali i vrlo posvećenu raspravu o ekonomskim odnosima i složili smo se oko činjenice da je potencijal između naše dve zemlje ogroman i, da bismo trebali učiniti sve što je u našoj moći da povećamo kontakte između ekonomskih aktera u Rumuniji i Srbiji. Definitivno ćemo se potruditi da, u mesecima i godinama pred nama, okupimo što više kompanija iz obe zemlje i imamo plodnu razmenu projekata između naše dve ekonomije – izjavila je ambasadorka Davidoju.

Sastanku je prisustvovala i Ljubica Vukotić, direktorka fondacije „Braća Karić“ koja je goste informisala o aktivnostima, dodeli nagrada, sjajnoj tradiciji Fondacije.

– Razgovarali smo i o sportu i talentima u obe naše zemlje, koje treba podržati i ohrabriti jer su oni pravi ambasadori naših nacija, kao što su Novak Đoković ovde i Simona Halep u Rumuniji. Sigurna sam da ovo neće biti poslednji sastanak sa gospodinom Karićem. zaključila je ambasadorka Davidoju.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime