Отворена «Недеља казахстанског филма» која се први пут одржава у Србији (ВИДЕО)

0
1364

У Београду је свечано отворена «Недеља казахстанског филма» која се први пут одржава у Србији.

Организација ове пројекције темпирана је на 30. годишњицу независности Републике Казахстан и 25. годишњицу успостављања дипломатских односа између Казахстана и Србије.

Догађај су свечано отворили амбасадор Казахстана у Србији Габит Сиздикбеков и Председница међупарламентарне групе пријатељства са Казахстаном Оливера Недељковић. Почасни гости били су и посланици Народне скупштине, представници Владе, дипломатског кора и чланови Клуба пријатеља Казахстана у Србији.

У свом говору, Амбасадор Казахстана је истакао важност одржавања таквих догађаја, који ће послужити за јачање пријатељских веза између земаља и пружити прилику за упознавање са богатом историјом и културом казахстанског народа.

– Захваљујући напорима амбасаде Казахстана, имамо прилику да откријемо свет савремене филмске уметности ове пријатељске земље, сазнамо више о историји и култури људи Велике степе, рекла је Оливера Недељковић.

Амбасада је заједно са Министарством културе и спорта Републике Казахстан и филмским студијом «Казахфилм» названим по Ш.Ајманова је припремила богат програм за госте и становнике Београда.

Током недеље српски гледаоци имаће прилику да виде игране и анимиране филмове као што су «Жаужурек мын бала», «Пут ка мајци», «Аманат», «Кунанбај», «Чувар», «Дијамантски мач», «Казахско ханство. Златни трон», «Балуан Шолак», «Жаксилик», «Музбалак» и «Куљтегин».

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име